Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi diótorta fzizu konyhájából

Bécsi diótorta fzizu konyhájából
Bécsi diótorta fzizu konyhájából
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk töltött káposztára, amit a párom csinált, az én reszortom a tortakészítés volt. Nagypapa sok diója adta az ötletet a diótortához, ehhez kerestem receptet, és egy újságban találtam erre.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Tojásos krémhez

Sárga krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérjét a cukor harmadával habbá verjük.
  2. A puha vajat a sárgájával, a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a dió, liszt, citromhéj keveréket. Belekeverjük a fehérjét.
  3. Egy tortaformában előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A tojásos krémhez a tojásokat a cukorral, pudinggal, tejjel, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd gyorsan lehűtjük.
  5. Sárga krémet főzünk a tejből, cukorból, valamint a pudingporból, hozzáadjuk a diót.
  6. A vajat habosra keverjük, és hozzátesszük a sárga krémhez. Majd beletesszük a tojáskrémet és a durva diót.
  7. A tortalapot három felé vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 629
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diótorta, krémes diótorta, sárga krémes diótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

71rozsa
71rozsa Mon, 2013-05-06 16:53

A tésztáját sütöttem csak meg, de a recept nekem nem vált be, mert túl sűrű és nem jön fel rendesen.Helyette ezt a már bevált recept szerint sütöttem újra a tésztát:
4 db tojás
15 dkg liszt
25 dkg cukor
1 sütőpor
15 dkg darált dió
1.5 dl tej
1-1.5 dl olaj
elkészítésének folyamata megegyezik ez eredeti receptével!
sütési hőfok 170° alul-felül sütés.jó étvágyat hozzá!!!

604
tojás 6 db
dió 14 dkg
finomliszt 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 14 dkg
vaj 8 dkg
citromhéj 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 50 g
tej 1.5 dl
cukor 15 dkg
tojás 2 db
tej 2.5 dl
vaníliás pudingpor 150 g
cukor 10 dkg
vaj 30 dkg
dió 4 dkg