Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi kocka Katharosz konyhájából

Bécsi kocka Katharosz konyhájából
Bécsi kocka Katharosz konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom sütemény gyerekkorom óta a kedvencem, igaz, elég ritkán jutok hozzá. De most ráakadtam erre a receptre, így mától fogva, amikor ráéhezek, már készítem is. Egy süti értem!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd gyors mozdulatokkal hozzádolgozzuk a többi hozzávalót is, és hidegre tesszük.
  2. Krém: a diót leforrázzuk a vízzel, belekeverjük a kristálycukrot, fahéjat és 1 cs vaníliás cukrot, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben a puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, végül a teljesen kihűlt diót is adagonként hozzáadjuk, rummal ízesítjük, és habosra keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk, kb 27 x 36 cm nagyságú lappá (én egy sütőpapíron nyújtottam ki, és azzal együtt tettem egy tepsi hátlapjára).
  5. Sütés kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig, amíg egy kis színt kap, ne szárítsuk ki!
  6. A sütőből kivéve a széleit egyenesre vágjuk, ezt csak melegen lehet, mert utána már törik.
  7. A másik lap széleit szintén levágjuk, valamint felkockázzuk ízlés szerint, pl. 5 x 5 vagy 6 x 6 cm.
  8. A kihűlt alsó lapot a sütőpapír segítségével óvatosan egy tálcára csúsztatjuk, vékonyan megkenjük a lekvárral, rákenjük a diós krémet, majd ráhelyezzük a felkockázott lapot.
  9. Letakarva hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a linzertészta is megpuhuljon egy kicsit. Érdemes a fogyasztás előtti napon elkészíteni.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk, a vágások mentén könnyen átvágjuk az alsó lapot is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 191
elküldve: 33
receptkönyvben: 450
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes linzersüti, linzerkocka diókrémmel töltve, diós kocka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Árvai Andrea
Árvai Andrea Mon, 2019-04-15 15:07

Gyerekkorom kedvenc sütije,sajnos már kevés cukrászdában lehet kapni. De ez a recept pont azt az ízvilágot adja vissza! IMÁDOM! Már nem kell cukrászdába mennem érte,mert könnyen megcsinálhatom.Köszönöm a receptet!

gigi256
gigi256 Wed, 2013-10-23 19:11

Ez a "hidegre tesszük" nagyon tetszik.:)A süti még jobban. Hétvégén biztosan megcsinálom. Köszönjük!

anyuka54
anyuka54 Thu, 2013-10-10 10:28

Ez a süti nekem is nagy kedvencem volt.Ha jól vissza gondolok talán 25 éve ettem utoljára.
Ha kiszáradt a dióm rögtön meg is sütöm,habár az omlós tészta nem az erősségem.Azért remélem sikerülni fog.Köszönöm szépen a receptet.
További szép napot :Kata

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2013-10-10 15:19

Szia, én is nagyon szeretem ezért örültem ennek a receptnek, bevallóm ettem is bőven belőle. Én idei friss dióval csináltam, nagyon jó lett!
Üdv. Kati

1649
finomliszt 45 dkg
margarin 30 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 1 kk
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
dió 35 dkg
cukor 10 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kávéskanál
rum 0.5 dl
víz 2.5 dl
sárgabarackdzsem 3 ek