Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi meggytorta

Bécsi meggytorta
Bécsi meggytorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a tortának a tésztája az egyik kedvencem, mert bármilyen krém nélkül is nagyon finom, és többféleképpen variálható. Süthető különleges meggyes lepényként, muffinformában, tortaformában, tálalható meggylekvárral megkenve, vagy tejszínhabbal, vaníliafagyival körítve, esetleg olvasztott csokival megcsorgatva. A receptverseny felhívását olvasva azonnal tudtam, hogy ezt a tésztát fogom felhasználni, amihez egy olyan krémet szerettem volna készíteni, ami viszonylag semleges ízű, nem nyomja el a tészta gazdag ízvilágát. A családban nagy sikert aratott ebben a formában is! (Könnyebben átsül a tészta, ha külön sütjük meg a két kerek lapot.)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. Az egész tojást és a 3 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal.
  2. Belereszeljük az étcsokit, és hozzákeverjük a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, a tetejét szorosan kirakjuk a lecsepegtetett meggyel.
  5. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 200 fokon, majd mérsékeljük a lángot, és tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, 2 lapba vágjuk.

Krém:

  1. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A hideg tejszínt rövid ideig verjük.
  3. Ekkor hozzászórjuk a zselatinfixet, és kemény habbá verjük vele a tejszínt.
  4. Végül óvatos mozdulatokkal apránként beleforgatjuk az ízesített mascarponét.

Összeállítás

  1. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, a többi krémet pedig elkenjük a torta tetején és oldalán.
  2. Meggy szemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 093
elküldve: 25
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

ildi777

Mióta szakács: 2012.11.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes meggytorta, csokitorta meggyel, mascarponekrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

806
tojás 4 db
cukor 14 dkg
margarin 14 dkg
étcsokoládé 15 dkg
dió 15 dkg
rétesliszt 6 dkg
sütőpor 0.5 csomag
meggybefőtt 350 g
mascarpone 30 dkg
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 3 dl
zselatinfix 1 csomag