Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott borjúcomb

Rántott borjúcomb
Rántott borjúcomb
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borjúhús a kedvenc ételeink egyike. Másoknak is ajánlom szeretettel.

hozzávalók / 2 adag

  • 4 vékony szelet borjúcomb
  • 2 db tojás
  • 1 tk húspuhító fűszersó
  • bors
  • 3-4 ek liszt
  • 1 ek habtejszín

A körethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a húspuhítóval beszórjuk, és 3 órát állni hagyjuk.
  2. A rizst megmossuk, és mikrótálba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, 2 ek olajat öntünk hozzá, és 35 percig főzzük 350 watton. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát, amit előtte apróra vágunk. Tálalás előtt még 5 percet mikrózzuk ezen a teljesítményen.
  3. A tojásból, lisztből, tejszínből, pici só hozzáadásával sűrű masszát keverünk, és a húsokat egyesével belemártjuk először lisztbe, majd a sűrű tésztába.
  4. Közepesen forró olajban sütjük legalább 10 percig. Egyik oldalát fedő alatt, míg a másikat már anélkül. Ha szép pirosra megsültek, azon melegében tálaljuk.
  5. A medvehagymás párolt rizzsel és uborkasalátával fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 347
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott borjú, bécsi borjú, borjúszelet rántva medvehagymás rizzsel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Sat, 2013-12-14 16:59

Kedves Zsuzsamama56!

Húspuhító fűszersót hol lehet kapni és ilyen néven, hogy húspuhító fűszersó? A férjem szerint ez az, amit gyorspác néven árulnak a boltokban. Előre is köszönöm! Üdvözlettel, Cicmic

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2013-12-14 18:20

Kedves Cicmic ! Kotányiban van húspuhító ,de nem fűszersó.Igazából azért van rá szükség,mert sajnos nálunk nem olyan jóminőségű az olcsóbbik marhahús,mint a Brazil,vagy Ír.Lehet persze olyat is vásárolni,aki gazdag.Ez nem pác,csak az inakat fellazítja.Üdv.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2013-05-16 21:32

Kedves csato! Papain enzim,ami segíti a rostokat lazítani,hogy puhább legyen a vörös hús.Mifelénk sajnos nem kapni jóminőségű borjúhúst,mint mondjuk az Íreknél,vagy Angliában.Amíg tápos állatokat nevelnek,addig a hús minősége,sosem lessz jobb.A Nagyapámnál ettem utoljára finom borjúhúst,amit nem kellett puhítani,mert porhanyós volt a jó takarmánnyal etetett állat húsa.

csato
csato Thu, 2013-05-16 16:20

Szia!

Már bocsánat,de mi a bánatnak rá húspuhító???????????Mindegy csak kérdezem.Egyszer már elolvasom mi a fene van abban.Üdv Csató