Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi tejben sült rétes

Bécsi tejben sült rétes
Bécsi tejben sült rétes
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és látványos sütiket. Ez épp egy ilyen recept. Nagy siker volt a barátaim körében is.:)Férjem azt mondta, hogy az egész utcában érezni a kellemes vaníliás sütemény illatát.

Nagyon-nagyon finom édes sütemény, és gyorsan kész, nem kell vele sokat pepecselni.

Az összeállításnál csak arra kell vigyázni, hogy a tészta ne legyen túl lágy, alatta a deszkát alaposan lisztezni kell. A töltelék pedig ne legyen nagyon folyós, mert nehéz lesz feltekerni. Inkább kisebb adagokban adjuk hozzá a tejfölt.

A tepsi pedig tényleg mély legyen, mert a tej hajlamos a "kifutásra", akkor pedig takaríthatjuk az egész sütőt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A túrót áttörjük, a mazsolával, cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a tojással összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és a megolvasztott vajjal meglocsoljuk. A túrós tölteléket elterítjük rajta, és feltekerjük.
  4. A rétest egy mély, kivajazott tepsibe fektetjük. Leöntjük a vaníliás cukorral ízesített tejjel.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Melegen vagy akár hidegen is kitűnő.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 234
össznézettség: 136 515
elküldve: 50
receptkönyvben: 1 079
elkészítve: 42/54
Facebookon megjelent: 3

szakács

medium

Mióta szakács: 2012.06.12.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bécsi túrós rétes, tejben sütött rétes, bécsi rétes

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-04-12 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Biri36
Biri36 / Biri36 Sun, 2017-10-15 19:19

Most először és utoljára fordult velem elő, hogy nem olvastam el a kommenteket, rá is faragtam. Gyakorlott rétessütő vagyok, és ez a recept nem jó. A kép pedig tuti nem a sütő által készült tésztát mutatja. A szerkesztőknek javaslom, ne emelgessék ki ezt a receptet, mert kamu. Én törlöm is, ezt javaslom a szerkesztőknek is. Aki azt írta, neki jó lett, az nem igen gyakorlott sütő.

cuki62
cuki62 Sat, 2017-01-14 16:24

Hűűű, én annyi jó sütit sütöttem már erről az oldalról, de ez a süti nekem nem sikerült. A tepsit amiben sült, kidobtam, a sütőt 1 óra hozzáig suvikszoltam, mert a tej kipötyögött és odaégett. A süti teteje szép piros lett, de belül ezzel a tejben sütéssel olyan nyers jellegű maradt. Nem jött be a süti. Szerintem az 5dl tej nagyon sok. Soha többet nem sütöm meg.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-01-12 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-01-11 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gimilla
Anzsy Világa / Gimilla Tue, 2017-01-03 01:04

Én most lettem kész vele és be kell hogy valljam nem a legszebb, viszont nagyon finom. Csak kicsit sok idő volt kivárni, amíg a tej elfogy alóla. De nagyon megérte. Kicsit több liszt kellett bele, de jó a tésztája. Köszönöm

szamari67
szamari67 Fri, 2016-04-01 12:03

Én most készítettem el a Bécsi tejben sült rétest, de alaposan pórul jártam! A tésztában 1 dl tejföld tettem, mégis nagyon gyönge lett, szinte málott szét! A túrókrémet alig hogy össze kevertem, már folyott széjel! Tessék mondani, kibabrálásként adták közre ezt a rátest!? A pénzem rá ment, de mire azt akartam, hogy ehessünk is belőle az alja megégett, a közepe nyers, a tetején szép piros lett!! Remek! Köszönöm!

DenisaP
DenisaP Mon, 2015-04-13 11:02

Sziasztok,
hát ez sajnos nekem sem jött össze. A töltelék folyékony lett, a tészta ragacsos. Sajnos nem tudtam föltekerni, mert ragadt, szakadt ezer felé a toltelék pedig folyt az egész munkalapomon, pedig raktam hozzá búzadarát és zabkorpát is, hátha segít :( Végul ahogy volt, fogtam az egészet es egy kupacban belapátoltam a tepsíbe es tej nélkul megsutottem. Az ize rendben volt, de nagyon csalódott voltam. Ennek ellenére kis ido mulva nekiugrok újra, kis változtatásokkal, mert maga a recept nagyon szimpatikus es a kép alapján elkészítheto es gusztusos is.

Zerginé
Z Melinda / Zerginé Sun, 2013-06-16 17:53

Én ma csináltam meg, jó el is rontottam. Én a már kész lapokhoz tettem a tölteléket, ami tulajdonképpen szétfolyt. Utána már nem is mertem rá tejet tenni. De megnyugtató, hogy más is járt így. Egyébként fincsinek tűnik a képen. Köszi

Filamér
Filamér Mon, 2013-01-14 11:13

Kedves medium,
én is segítséget szeretnék kérni, mert a kép alapján nagy kedvet kaptam a sütéséhez (és mindenképpen túrós rétest csinálnék, de változtatnék a hagyományoson), ellentétesnek érzem én is e két mondatod: 1. "csak arra kell vigyázni, hogy a tészta ne legyen túl lágy", 2. " igen lágyra hagyott gyúrt tésztából készül". Most akkor ne legyen túl lágy, vagy igen lágyra kell hagyni?
A másik kérdésem, hogy csak frissen igazán jó, vagy másnapi fogyasztásra szánva sem veszít az élvezhetőségéből? (26 fős vendégségnek kell elkészítenem szombatra - tehát minimum tripla adagban - de ha lehet, már pénteken megsütném) Előre is köszi a segítséget! Üdv. Filamér.

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-06-22 09:33

No én megsütöttem, de a lágy gyúrt tésztától ez nagyon messze van. Igen kemény sűrű tészta lett, amin még a felszívott tej sem sokat változtatott, inkább sűrű volt és tömény ezekkel az arányokkal. Ha hamarabb látom a hsz-edet, akkor még biztos tettem volna bele tejfölt, hogy lágy legyen. Szóval nekem sem rétes lett, hanem inkább egy három hetes kiszáradt beiglihez hasonlított a tésztája. Azért elfogyott, de nem sütök ilyet többet.
Közben elolvastam a sztorit is, amiben azt írod, hogy arra kell vigyázni, hogy ne legyen lágy, a hsz-edben meg azt írod, hogy attól rétes, hogy lágy...na most ha érdekelne a továbbiakban a dolog, akkor szívesen rákérdeznék, hogy na most akkor lágy legyen, vagy milyen a tészta, mert a receptben megadott arányokkal nem túl jó, de igazán már nem érint a dolog. Hátha mást viszont igen...

medium002
medium / medium002 Sat, 2012-07-14 22:01

Ma ismét elkészítettem ezt a sütit... annyit változtattam rajta, hogy a tésztát már előző este összeállítottam, és hűtőbe raktam reggelig. Reggel aztán kb. fél órára a konyhapulton hagytam, ezalatt elkészítettem a tölteléket, amibe most nem raktam tejfölt, így nem lett annyira folyós.
Könnyebb volt így vele dolgozni és nagyon fincsi lett, hamar el is fogyott.
Mindenkinek jó sütögetést!

szinyka
szinyka Wed, 2012-06-20 13:04

Ma elkészítettem, isteni finom! A recept úgy jó, ahogy van :)

libaláb
libaláb Tue, 2012-06-19 16:56

Még sosem írtam negatív kritikát -hiszen ha nem ízlett, vagy nem úgy sikerült a recept alapján elkészített étel, az az én bajom- ezért most sem teszem, maradjunk annyiban, hogy életemben először még összeállítani sem sikerült a tésztát. Összeesett, nyúlós, undok kis gombóc bámult rám a tepsiből, de mindezt még sütés előtt. Végül nem dobtam ki, császármorzsát "mentettem" belőle, annak viszont meglepően finom volt, csak hát... Én biztos nem futok neki többet, amíg valakinek jobban nem sikerül és el nem mondja, hogy hol ronthattam el.

medium002
medium / medium002 Wed, 2012-06-20 12:57

Kedves Libaláb!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült elkészítened ezt az Isteni sütit.
A képen látszik, hogy nekem milyen lett az utolsó alkalommal.
A rétes egyébként attól rétes, hogy igen lágyra hagyott gyúrt tésztából készül. Fontos,hogy ne ragadjon, de legyen kissé ruganyos. Talán picit több liszttel ment volna, de ne add fel,
hidd el megéri, nagyon finom és kiadós sütemény lesz belőle. Sok sikert!

472
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 3 ek
porcukor 10 dkg
vaj 1 ek
tehéntúró 25 dkg
mazsola 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 1 dl
tojás 1 db
cukor 12 dkg
citromhéj 1 kk
vaj 5 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag