Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi túrós palacsinta 2. - rumos palacsintával

Bécsi túrós palacsinta 2. - rumos palacsintával
Bécsi túrós palacsinta 2. - rumos palacsintával
100 perc / előkészület: 75 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Nők Lapjában találtam, kisebb-nagyobb változtatásokkal készítettem el és mondhatom forrón is, hidegen is csuda finom! Én elkészítettem azt a változatot is, amikor egy sor túrós, egy sor barack lekváros palacsintával felváltva raktam teli az edényt, ez is nagyon finom lett, de számos variáció lehet, kinek-kinek az ízlése szerint

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, majd 15 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges egy kis szénsavas ásványvizet is). 8-10 palacsintát sütünk.
  2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, meglocsoljuk a rummal.
  3. A vajjal/margarinnalal vékonyan kikenünk egy nem túl mély sütőedényt.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal és a tojássárgákkal.
  5. Hozzáadjuk a túrót és a rumos mazsolát, végül óvatosan a habot is.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A palacsintákat megkenjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd kettévágjuk és a vágott felükkel felfelé, kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
  7. Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a cukorral, vaníliás cukorral. Rálocsoljuk a palacsintákra  és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 522
elküldve: 4
receptkönyvben: 319
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa

Mióta szakács: 2010.04.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós-mazsolás rakott palacsinta, rakott túrós palacsinta öntettel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-10 19:03

Bocsi a hülye kérdésért, de már a többedik ilyen rakott palacsinta receptet látom, már ami így van lerakva, leöntve, megsütve és el nem tudom képzelni, hogy ezt hogyan tálaljátok. Kiszedegeted darabonként, vagy felszeleteled, vagy hogy? Hogy néz ez ki tányéron?

nkrisztee
nkrisztee Mon, 2014-05-12 22:02

Úgy mintha sütit szeletelnél. Majdnem ilyet készítettem már, nagyon finom!

frega
frega Sat, 2012-04-07 14:29

Köszönöm,finom lett, ízlett a családnak. Mentettem:)

marcipann
marcipann / marcipann Sat, 2012-02-18 14:09

Wow! Én már évek óta csinálom a Nők Lapja bécsi túrósát, és nagyon bejött, de ez a baracklekvárossal rétegezett változat!!! Mindjárt neki is rugaszkodom. Nagy ötlet! Köszi.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Fri, 2011-06-10 20:57

Elkészítettem, nagy siker volt. Nem okozott problémát a maradék tárolása. Annyit változtattam rajta, - mivel most nem áll módomban magyar tehéntúrót venni - hogy krémes túróval készült amit jól lecsepegtettem. Igaz így is fél kg lett a túró, tehát volt töltelék rendesen. Szuper finom volt. Köszi. Gubigabi

Brea
Rea / Brea Fri, 2011-04-01 12:57

Hát ez jó. Éppen most kevertem be, egy adag tésztát, hogy megsütöm a "Bécsi palacsintát". Saját tésztarecepttel ugyan, de a rumot most kipróbálom. Ennek a tölteléke jobban is tetszik. Ezúton kérek elnézést Édrienntől:)
Köszönöm!
Rea

poirot
poirot Fri, 2011-04-01 12:28

Ne csináljátok már !

Jobbnál-jobb receptek. Már a "negyedik oldalnál" tartok a recept könyvemben.

Természetesen ezt is felvettem a receptkönyvembe.

Nagyon guszta

:)

674
finomliszt 150 g
tej 2.5 dl
1 csipet
tojás 2 db
rum 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
mazsola 50 g
rum 2 ek
vaj 3 ek
tojás 2 db
cukor 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 250 g
tojás 1 db
cukor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
porcukor 1 ek