Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beef kofta curry

Beef kofta curry
Beef kofta curry
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kofta egy igen közkedvelt ázsiai étel. Bármilyen darált húsféléből el lehet készíteni. A recept a sógornőmtől származik, Pakisztán azon területén gyakran kerül főtt tojás a húsgombócok mellé, bár eredetileg nem kell bele. Hasonlít a magyar paradicsomos húsgombócra, csak sokkal fűszeresebb annál. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, és a reszelt fokhagyma felét félretesszük.
  2. A darált húst alaposan elkeverjük a fél adag reszelt fokhagymával, hozzáadjuk a garam masalat, a lisztet, paprikát, chilipelyhet, és ízlés szerint megsózzuk. Dió nagyságú húsgombócokat formázunk.
  3. A húsgombócokat forrásban lévő vízbe pakoljuk, és 10 percig forraljuk, majd papírtörlőre szedjük őket. Tegyük félre azt a vizet, amiben a húsgombócokat főztük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és addig sütjük a húsgombócokat, amíg szint nem kapnak. Papírtörlőre szedjük őket, és félretesszük.
  4. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Kevergetve pirítjuk, amíg a gyömbér nyers illata elillan. Hozzáadjuk a római köményt, és addig pirítjuk, amíg pattogni nem kezd. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a fekete kardamomot, az őrölt koriandert és a kurkumát, majd ízlés szerint megsózzuk. A zöld kardamomot enyhén törjük össze, és szedjük ki a belsejét, ezt adjuk hozzá a hagymához. Kevergetve, nagy lángon pirítjuk három percig, majd kiszedjük a fahéjrudat.
  5. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és fedő alatt addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen pépes lesz. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a húsgombócok főzővizével felöntjük, kb. 3 dl-t adjunk hozzá. Kis lángon, fedő alatt főzzük, amíg besűrűsödik, és az olaj elválik a szósztól.
  6. Amíg elkészül a paradicsomos szósz, keményre főzünk négy tojást (ízlés szerint több is lehet, de el is hagyható), és eltávolítjuk a héjukat. Félretesszük.
  7. A besűrűsödött paradicsomos szószhoz hozzáadjuk az apróra vágott friss korianderlevelet és a húsgombócokat. Elkeverjük, majd fedő alatt kis lángon kb. 5 percig hagyjuk rotyogni, majd levéve a gázról, hozzáadjuk a félbevágott főtt tojásokat. 10 percig állni hagyjuk. Párolt rizzsel, chapatival vagy naan-nal, azaz laposkenyérrel találjuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 035
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyha: pakisztáni
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pakisztáni, indiai paradicsomos húsgombóc, kebab paradicsomos szószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
darált marhahús 500 g
lila hagyma 2 nagy db
paradicsom 6 nagy db
sűrített paradicsom 4 ek
fokhagyma 10 gerezd
gyömbér 4 cm
garam masala 1 kávéskanál
koriandermag 2 teáskanál
koriander 0.5 csokor
chilipehely 1 teáskanál
finomliszt 1 púpozott ek
olívaolaj 5 ek
római kömény 2 teáskanál
fekete kardamom 2 db
zöld kardamom 4 db
fahéjrúd 1 db
kurkuma 1 teáskanál
főtt tojás 4 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
alaplé 3 dl