Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beef stew sütőben

Beef stew sütőben
Beef stew sütőben
195 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 135 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a lánykám kicsi volt, gyakran készítettem ezt az ételt, de sör nélkül, és nem is a sütőben. Most, hogy már felnőtt, gyakrabban főzök alkohollal, mert az ételeknek az egy egészen más dimenziója. A boroknál azt mondják, csak olyat használjunk, amit szívesen fogyasztunk, mert az íze koncentrálódik. A sörnél nem tudom, hogy ez igaz-e, mert a barna sört meg nem innám, de ez az étel nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval meg a borssal, beleöntjük egy nejlon tasakba.
  2. A húst 2-3 cm nagyságú kockára vágjuk, belerakjuk a tasakba, összefogjuk a szájánál, és jól összerázzuk, hogy mindegyiket bevonja a fűszeres liszt.
  3. Egy nagy lábasban (ami később mehet a sütőbe) hevítsük fel az olajat a vajjal közepes lángon, rakjuk bele a húst két részletben, és pirítsuk meg.
  4. Szedjük ki egy tányérra, most pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, rakjuk bele a fokhagymát. Amikor az illata felcsap öntsük rá a sört, és főzzük egy pár percig, hogy az aljára lesült finomságok feloldódjanak, segítsünk neki a fakanállal. 
  5. Az összes többi hozzávalót rakjuk a lábasba (a zöldborsó meg petrezselyem kivételével), fedjük le, és rakjuk be a forró sütőbe 2 óra hosszára. Félidőben nézzünk rá, ha nagyon rotyogna, akkor tekerjük kicsit lejjebb a lángot, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Amikor a két óra letelt, öntsük hozzá a zöldborsót. Fedjük le újra, és rakjuk vissza 10-15 percre, hogy a borsó is megfőjön. 
  6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 784
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös gulyás sütőben, sült gulyás sörrel, sütőben sült sörös-zöldborsós marhapörkölt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanita01
vanita01 Tue, 2018-03-06 23:02

Nagyon jó receptnek tűnik. Milyen húsból (lábszár, stb.) célszerű készíteni, illetve mivel kell tálalni? Köszönöm

witch
witch / witch Tue, 2018-03-06 23:54

A labszar tokeletes valasztas. Mi csak kenyeret szoktunk enni hozza.

416
finomliszt 5 dkg
0.5 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
marhahús 90 dkg
olívaolaj 3 ek
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
barna sör 4 dl
sűrített paradicsom 2 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
marha alaplé 1 l
worcestershire-szósz 1 ek
sárgarépa 4 közepes db
burgonya 35 dkg
halványító zeller 1 közepes szár
zöldborsó 20 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint