Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beef Vindaloo

Beef Vindaloo
Beef Vindaloo
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vindaloo egy eredetileg portugál étel, a carne de vinha d'alhos, azaz fokhagyma és borecet keverékében pácolt húsétel, amelyet a 15. században portugál hajósok vittek el Indiába, és amelyet a helyiek a maguk fűszereivel a saját ízlésükhöz igazítottak. Mára már inkább indiai/pakisztáni ételként él a köztudatban, amely készülhet marhahúsból vagy csirkehúsból is. Nem a leggyorsabb ételek egyike, viszont kukta segítségével lerövidíthető a ráfordított idő. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csillaggal jelölt fűszereket (csilipehely, római kömény, sárga mustármag, görögszéna mag, egész fekete bors) kávédarálóban porrá őröljük, majd az őrleményt összekeverjük a fehérborecettel és a cukorral.
  2. Olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az ecetes, fűszeres keverékhez. Botmixerrel pürésítjük.
  3. Ugyanabban a fazékban, amelyben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és kb. 10 percig sütjük, amíg levet ereszt, és kis színt kap. A húslé nagy részével együtt kiszedjük a húst, csak egy kevés szaft maradjon a fazékban. Felhevítjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Kevergetve pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk az őrölt koriandert, kurkumát es kardamomot. A kardamomból előzőleg szedjük ki a magokat, és mozsárban enyhén törjük össze. Ezután hozzáadjuk az első és második lépésben elkészített ecetes-hagymás fűszeres keveréket, és ízlés szerint megsózzuk.
  4. Hozzáadjuk a marhahúst és szaftot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, időközben pótoljuk a vizet. Ha a marhahús mar puha, omlós, eltávolítjuk a fedőt, és nagy lángon a kívánt sűrűségűre főzzük.
  5. Párolt rizzsel vagy naan-nal, chapatival tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pakisztáni/indiai marhapörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

369
marhahús 600 g
vöröshagyma 2 nagy db
gyömbér 4 cm
fokhagyma 8 gerezd
koriander 2 teáskanál
chilipehely 2 kávéskanál
római kömény 3 teáskanál
mustármag 1 teáskanál
zöld kardamom 4 db
kurkuma 1 teáskanál
görögszéna 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
fehérborecet 4 ek
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
víz 3 dl