Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beer Can Bacon Burgers

Beer Can Bacon Burgers
Beer Can Bacon Burgers
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amerikai recept magyarítása, a neve, ha lefordítod „sörös dobozos szalonnás burger” gyengén hangzik, ezért nem is ezzel publikáltam, a "töltelék receptje" saját ízlésre formált. Ezt természetesen te is alakíthatod ízlésed szerint. Viszont az alapanyag választásnál csak a legjobbat válaszd!

hozzávalók / 6 adag

A húskeverékhez

A töltelékhez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki nem szeret éhes maradni. Ez csak a burgernek a hús része, eheted körettel is, nem muszáj zsemlében, így is, úgy is remek étel. Legutóbb burgonyapürét készítettem hozzá és grill zöldséget.

Szólj hozzá!

elkészítés

A húskeverékhez

  1. Egy fej hagymát felkockázunk, és lepirítjuk.
  2. A darált marhahússal összekeverjük a lepirított hagymát és a darált füstölt tarját, valamint a fűszereket, 1-2 órát hűtőben áll kb. 6-7 golyóra formázva, ezeknek a súlya kb. 30 dkg.
  3. A sütés előtt a megformázott golyókból egy sörös doboz segítségével, innen kapta a nevének egy részét, pohár formákat készítünk, ami azt jelenti, hogy a szétlapított golyót köré hajtogatjuk. Így kapunk hat darab tölthető húspogácsát.
  4. Ezután az így kapott alakzatot a szeletelt bacon-be csomagoljuk kívülről, kb. 2 soros magasságban.
  5. Megtöltjük azzal a töltelékkel, amit a következő lépésben elkészítünk, rátesszük a sajtot, és mehet is a grillre.
  6. A sütésnél ajánlom a zárható fedelű gömbgrillt, mert így a teteje is könnyen sül, azon kívül a faszén füstös ízét is magába szívja az étel a készítés alatt. A sütési idő 30-50 perc lehet attól függően, milyen meleg a faszén (itt nincs fokozat), ill. mennyire szeretjük átsütve a húst.

A töltelékhez

  1. Egy kanál zsíron serpenyőben a szálakra vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, amit szintén szálakra vágunk, majd a paradicsomot. Ezt addig sütjük, amíg puhulnak kicsit. Esetleg adunk hozzá pár kortyot a barna sörből. Ha kész, ideiglenesen egy külön tálba félretesszük.
  2. A gombát ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk, miután rádobáljuk az aprított szárított paradicsomokat és a szeletelt fokhagymát, és tovább pirítjuk, majd fellocsoljuk a maradék barna sörrel, és elforraljuk.
  3. Kevés worcestershire-szósz kíséretében a lecsós alapot visszatöltjük, és összeforraljuk, amíg a szósz teljesen rövid nem lesz.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztro hedonista

Mióta szakács: 2012.08.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Beer Can Bacon Burger, sörös dobozos-szalonnás burger, bcb burger

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

762
darált marhahús 1.5 kg
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
füstölt tarja 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
bacon 14 szelet
disznózsír 2 dkg
gomba 15 dkg
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 1 közepes db
vöröshagyma 4 közepes db
szárított paradicsom 2 db
ételízesítő 2 kávéskanál
tv paprika 3 közepes db
füstölt sajt 15 dkg
disznózsír 1 ek
barna sör 1 dl
worcestershire-szósz 1 teáskanál