Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli egyszerűen

Bejgli egyszerűen
Bejgli egyszerűen
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs karácsony báájgli nélkül :) Ez egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető recept, kezdőknek is bátran ajánlom.

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a kezünkkel eldörzsölt élesztőt, és összekeverjük. Összegyúrjuk 1 tojássárgájával, és annyi vízzel, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy összeálljon a tészta. (Kortyonként adagoljuk, nekem csak kb. 2-3 kanálnyi vízre volt szükségem.)
  2. Ha összegyúrtuk a tésztát, tegyük a hűtőbe legalább fél órára. Közben készítsük el a tölteléket.
  3. A 25 dkg cukrot kb. fél dl-nyi vízben olvasszunk fel. Figyeljünk, semmiképpen ne kezdjen karamellizálódni! Ha elolvadt, tegyük hozzá a darált mákot, kiskanálnyi fahéjat, rumba áztatott és lecsöpögtetett mazsolát, reszelt citromhéjat. Ha nagyon száraz a töltelék, tehetünk még hozzá egy kis vizet, de vigyázzunk, ne legyen folyós!
  4. Ha pihent a tésztánk, vegyük 2 részre, nyújtsuk téglalappá (a deszkát nem szükséges lisztezni, nem fog leragadni), terítsük szét rajta a töltelék felét, és tekerjük fel. A másik rudat hasonlóképpen készítsük el.
  5. Pihentessük még egy 20 percet, közben melegítsük fel a sütőt 180 fokra, kenjük le egy tojássárgájával, és mehet a sütőbe. Nekem egy bő fél óra alatt sült aranybarnára. Szeletelés előtt várjuk meg, hogy kihűljön, különben szétesik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 90 010
elküldve: 5
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabinéni

Mióta szakács: 2015.12.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bejgli, mákos bejgli, kelt mákos bejgli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wendus
Wendus Sat, 2019-12-21 12:33

hát még ilyen rossz tésztát nem csináltam,egy szerűen nem áll össze,csak morzsolódik :(

Gabi_71
Gabinéni / Gabi_71 Tue, 2019-12-24 10:22

Sajnálom, hogy nem sikerült. Én mindig így csinálom, és eddig nem volt vele semmi gond. Lehet, hogy egy kicsit több vizet kellene beletenned?

knagy1971
knagy1971 Sat, 2017-12-30 16:20

É elkészítettem ezt a bejglit,és nagyon finom volt.köszönöm hogy megosztottad a receptet...most készitem el másodszorra.

862
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
friss élesztő 1.5 dkg
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
víz 3 evőkanál
mák 40 dkg
cukor 25 dkg
fahéj 1 kávéskanál
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
víz 0.5 dl