Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli - élesztő nélkül

Bejgli - élesztő nélkül
Bejgli - élesztő nélkül
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat olvastam a bejgli készítéséről, a miért reped kérdésről, a töltelék mennyiségéről és milyenségéről... és ráakadtam erre a receptre egy internetes oldalon... és rögtön megtetszett... és kipróbáltam... és nagyon finom... és azt hiszem, hogy maradok ennél a receptnél!:)

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

ajánlat

Bátorság... ki kell próbálni, és a receptet továbbadni, ennyi!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
  2. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

Töltelékhez

  1. A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
  2. A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.

Lekenéshez

  1. Az első tésztát kinyújtjuk, és megtöltjük a mákos töltelék felével, és kicsit rányomkodjuk a tenyerünkkel. Feltekerjük, és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.
  2. Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával, és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel, és a 180 °C-os sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 672
elküldve: 13
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bejgli másképp, mákos bejgli, diós bejgli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Máténagyi
Máténagyi Sun, 2018-12-23 19:35

szia!az idei karácsonyt ezzel a receptel készült bejglivel várjuk!(párom kivánsága volt az élesztő nélküliség)de ezentúl nem is fogom csak igy csinálni!nagyon finom!valóban soknak tűnik a vaj...de ..én fele margarin,fele zsiral csináltam..tökéletes lett..úgyan nem mértem semmit..csak ,,rutinból,,adtam hozzá mindent!

Suones
Suones Thu, 2015-12-24 13:02

Kedves Szakács!
Kezdő konyhatündérként egy életre elvetted a kedvem a bejglitől. Valóban, kezdőként még nekem is feltűnt a liszt-margarin aránya, taknyos volt és már nem tudtam helyrehozni, kuka. Kari bejgli nélkül, hm. Kellemes Karit!

Márta76
Márta76 Sun, 2014-12-21 12:30

Szia!Evvel a liszt-vaj aránnyal te hogyan készítettél nyújtható tésztát?????Nekem még 30dkg-t hozzá kellett tennem hogy ki lehessen nyújtani!

beinda
beinda Wed, 2014-12-03 14:25

Ilyesztőnek tűnik a margarin mennyisége. majdnem ugyanannyi, mint a liszt, nem túl sok?
Köszi ha válaszolsz.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2014-12-03 16:51

Szia Beinda, én a recept szerint csináltam és nagyon finom volt.. most van egy új receptem és az is nagyon finom.. még a fiam is meg tudja sütni... úgyhogy az idén az új bejgli lesz karácsonyra.
További jó sürgést-forgást a konyhában!
Üdv. Szivi

1351
finomliszt 800 g
margarin 600 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
1 kávéskanál
porcukor 3 ek
tojássárgája 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 200 ml
dió 400 g
mák 400 g
porcukor 800 g
citromhéj 2 citromból nyert
meggylekvár 3 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
vaníliás cukor 2 ek
tojássárgája 1 db