Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli narancshéjjal

Bejgli narancshéjjal
Bejgli narancshéjjal
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam a receptet már régen, de majdnem el is felejtettem. Nem ezt a receptet készültem karácsonykor megsütni, de úgy megcsúsztam a többi sütemény elkészítésével, hogy már csak a bejglitészta elkészítésére maradt időm. Ennek a tésztának pedig hideg helyen pihennie kell legalább egy éjszakát. Így mentő ötletként eszembe villant ez a majdnem elfeledett recept. Nagyon finom lett. Még bejglit "nemszerető" családtagjaim is elismerően szóltak.

hozzávalók / 7 adag

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt feloldjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóihoz öntjük, és jól összegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagjuk, és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Máktöltelék

  1. A tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, mézet, fahéjat összeforraljuk. Ekkor tesszük bele a mákot, és még rottyantunk rajta egyet. Belereszeljük a narancshéjat, belekeverjük a mazsolát, és annyi lekvárral lazítjuk, hogy jól kenhető legyen. /Én házi sárgabaracklekvárt használtam, ami jó folyós volt./

Diótöltelék

  1. A tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, mézet összeforraljuk. Ekkor tesszük bele a diót, és még rottyantunk rajta egyet. Belereszeljük a narancshéjat, belekeverjük a mazsolát.

Összeállítás

  1. Mikor elkezdjük a töltelékeket készíteni, kivesszük a tésztát a hűtőből, hogy könnyebb legyen nyújtani. Ha készen vannak a töltelékek, és kitettük hűlni őket az ablakba, hogy minél előbb felhasználhassuk, akkor a tésztát 4 részre osztjuk.
  2. Egészen vékonyra kinyújtjuk, ügyelve rá, hogy egyik irányban csak annyira nyújtogassuk, hogy a tepsinkbe még beférjen.
  3. 2 rudat megkenünk a mákos töltelékkel, 2 rudat pedig a diós töltelékkel. Óvatosan feltekerjük, és a tepsiben egymásmellé fektetjük.
  4. Fél órát letakarva meleg helyen pihentetjük. Megkenjük tojással, és mehet is az előmelegített sütő középső rácsára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 549
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bejgli mazsolás mákos töltelékkel, bejgli mazsolás diós töltelékkel, narancshéjjal bolondított bejgli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2014-01-03 10:37

Eszmeletlenul gusztusos ez a beigli! Tetszik az otlet, hogy a lekvarral lazitod a tolteleket ugy hogy konnyen kenheto legyen. Nem reped ki, ha a toltelek laza? Eddig azt hittem, hogy attol reped ki, es igyekeztem elegge surure kesziteni, de akkor meg nagyon nehez rakenni. Legutobbi beiglimnel is annyit szenvedtem a kenessel, hogy meg a kedvem is elment tole, pedig imadom a makos beiglit. Egy masik oldalon kaptam ugyan egy jo otletet, de meg nem probaltam ki. Ugy hogy a suru tolteleket ket muanyag folia kozott lett kinyujtva, majd a felso neylont lehuzva es az alsot a toltelekkel raboritva a tesztara. Lehet, hogy jo az otlet, de ha te azt mondod hogy a te modszereddel nem reped ki akkor igy fogom megprobalni.
Koszonom a receptet, a narancshej is finom lehet benne.
Boldog Ujevet Kivanok, Veronika

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann Fri, 2014-01-03 12:01

Örülök, hogy tetszik a bejgli recept. Így, hogy könnyebben kenhető a töltelék, kicsit nekem megrepedt. Férjem viszont úgy szereti a bejglit, ha a tészta csak mutatóban van, a mák dominál. Bennünket ez a kis repedés nem zavart, és a narancshéjtól és fahéjtól tényleg egészen finom a töltelék.
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a fólia közötti töltelék készítést:-)
Neked is boldog új esztendőt: Mariann

1239
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 dkg
élesztő 1 dkg
1 dkg
tej 1.5 dl
mák 25 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 0.25 kávéskanál
méz 0.5 ek
mazsola 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1.5 dl
lekvár/ dzsem 4 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
dió 25 dkg
cukor 10 dkg
méz 0.5 ek
mazsola 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1.5 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 1 db