Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Békebeli aludttejes prósza

Békebeli aludttejes prósza
Békebeli aludttejes prósza
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága, kedvenc nagynénikém receptje.... Ezzel már anno 30 évvel ezelőtt is felvidított... Mert annyira egyszerű és finom!!

Friss házasként akkor, ez volt az első, amit elkészítettem, a Tőle örökölt receptek közül...:)

Kiadós leves (bab, gulyás, lencse) mellé tökéletes fogás!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és hideg vízbe tökgyalun lereszeljük.
  2. Leszűrjük, és a kefírekkel vagy aludttejjel összekeverjük, beletesszük a lisztet és a teáskanál sót.
  3. Alaposan összekeverjük, zsírozott, lisztezett tesibe öntjük, közepes nokedli tészta sűrűségű legyen!
  4. Kb. 3/4 óráig sütjük, közepes lángon. Akkor jó, ha pirul a teteje!
  5. Ha kész, kicsit állni hagyjuk, majd felvágjuk nagyobb kockákra, és ízlés szerint, tejföllel megkenjük a tetejét! Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 40x40x4 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 18 594
elküldve: 8
receptkönyvben: 241
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrinyunyu

Mióta szakács: 2012.06.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis prósza, aludttejes prósza, sós prósza

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adri_ati@freemail.hu
Adrinyunyu / adri_ati@freemail.hu Tue, 2012-09-25 19:51

Kedves inf3rno!

Hát mi emberek nem vagyunk egyformák...de így a jó!! :)
Sajnos az általad felsorolt mértékegységekben nem tudom megadni, mert sosem mértem le, azt látni kell, hogy mennyit vesz fel a reszelt krumpli....Krumplíja változó, ha lisztesebb, természetesen kevesebb lisztet öntök hozzá, ezért nem akarom leírni, hogy pl. 50 dkg liszt, mert egyáltalán nem biztos, hogy ennyi kell bele.....:( Lényeg az, hogy közepes állagú legyen, se nem túl híg, se nem kemény...
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni, de szerintem Neked nem is kell, mert ha Te is gyakorlott receptbeküldő vagy, (ahogy írtad a mértékegységeknél, abból gondolom...), akkor ez az egyszerű összeállítás nem okoz gondot!..
Remélem, azért sikerrel jártál, és finomra sikeredett a prószád!!
Üdv: Adrienne

inf3rno
inf3rno / inf3rno Fri, 2012-09-21 09:47

Szia!
Ezek a mennyiségi megadások nem túl szerencsések. Én mindig g, dkg, kg-ban adom meg, vagy dL, L-ben. A krumplinál még csak-csak megoldható, de a kefirt kb 5 féle kiszerelésben árulják... A lisztet érzésre kell hozzáadni, viszont aki még sosem csinálta (és nokedlit sem csinált), az nem fogja tudni, hogy mikor jó... Kimérni ezt is nagyon egyszerű, fogsz egy kilós lisztet, aztán leméred, hogy mennyi maradt belőle, a különbség meg hogy mennyit fogyasztottál...

surda
surda Fri, 2012-09-21 12:21

No ha azért aki egy kicsit is ért a főzéshez, össze tudja hozni. A lényeg a megfelelő állag. Egyszerő és finom .Köszönjük.
!

363
burgonya 6 db
kefir 300 g
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál