Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Békebeli puncs szelet

Békebeli puncs szelet
Békebeli puncs szelet
80 perc / előkészület: 70 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorunk kedvenc cukrászdai sütije. A cukrászdákban elvileg kimaradt, leeső piskótákból készítik, de remekül megállja a mai napig is a helyét a többi sütemény között. Macerásnak tűnhet, de nem az, szinte másfél óra alatt megvan. 

hozzávalók / 12 adag

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásfehérjéből habot verünk a kristálycukorral, csipet sóval, de nem teljesen keményre, hogy tudjon még nőni a sütőben. Alacsony fordulatszámon hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a tejfölt, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk apránként és a citromhéjat. Előmelegített sütőben 160-170 fokon sütjük tűpróbáig.
  2. Ha kihűlt, körbevágjuk a széleit, és két egyforma téglalappá vágjuk.
  3. A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd a végén beletördeljük a masszába a piskóta leeső széleit és a babapiskótát. (Én vártam vele, hogy meggyőződjek, hogy miután megszívta magát a babapiskóta, kell-e még bele. Egy formázható masszát kell kapjunk.)
  4. A mázhoz tojásfehérjét kissé felhabosítsuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a színezéket. Egynemű masszává keverjük robotgéppel.
  5. Fogjuk az egyik piskótalapot, és eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd befedjük a másik piskótalappal. Rákenjük a puncsmázat úgy, hogy egy kicsit hagyunk a díszítéshez. Kb. egy órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kissé dermedjen a máz, majd a maradékot zacskóba töltve csíkos mintával díszítjük. Visszatesszük a hűtőbe egy éjszakát jó, ha áll.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 6 339
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

puncs szelet, puncs golyó, puncs torta, puncs süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

296
tojás 6 db
rétesliszt 6 ek
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
tejföl 1 ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 10 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
porcukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 6 ek
meggylé 1 dl
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 20 ml
babapiskóta 8 db
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg
puncs pudingpor 1 ek
ételfesték 4 csepp