Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Belga csokitorta

Belga csokitorta
Belga csokitorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokoládé imádóknak kötelező, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy "szeletke" 417 kcal-t tartalmaz :-)
A képen karácsonyi dekorációval látható.

hozzávalók / 10 adag

A linzertésztához

A töltelékhez

A torta tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk.
  2. A töltelékhez a csokoládét és a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, és belekeverjük a lisztet. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk.
  3. A tésztára öntjük, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  4. Megolvasztjuk a vajat, a csokoládét, hozzákeverjük a tejszínt is, és a kihűlt torta tetejére öntjük. Ha megdermedt, akkor van készen.

  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 426
elküldve: 4
receptkönyvben: 298
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: belga
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, belga csokoládétorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pintér Lászlóné
Pintér Lászlóné Fri, 2012-03-23 17:17

Megcsináltam, mert a fiam kedvence a csoki...és ez tényleg nagyon az , nagy sikert aratott -és ezt most igaz ...utólag de köszönöm Neked!! Gratulálok!

guardia
guardia Wed, 2012-02-29 13:23

Megcsinaltam, es nagyon finom. A kerdesem az lenne, hogy az instant eleszto helyettesitheto-e friss elesztovel es ha igen, mennyi kell belole?

inf3rno
inf3rno / inf3rno Sun, 2012-03-25 16:34

Helyettesíthető. Az instant és a sima között annyi a különbség, hogy az instant liofilizálva van. Gyakorlatilag mindegy, hogy mennyit teszel bele, mert egy idő után úgyis elszaporodik annyira a gomba, amennyire kell. Egyszerűen ki kell várni, hogy megkeljen.

A sima élesztőt sem muszáj felfuttatni, egyszerűen el lehet morzsolni, és belegyúrni a tésztába. A felfuttatásnak annyi az értelme, hogy segítjük a szaporodását a híg cukros oldattal, illetve mivel oldatba kerül, ezért jobban eloszlik utána a tésztában, mintha belemorzsolnánk a lisztbe.

werdi
werdi / werdi Wed, 2012-02-29 13:37

Friss élesztővel még soha nem próbáltam, ezért erről nem tudok nyilatkozni. :) De örülök, hogy ízlett!

Sylvi333
Sylvi333 Tue, 2011-12-27 18:56

Szenzációs !!! A család kedvenc tortája lett ! Köszönöm :)

634
finomliszt 25 dkg
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
instant élesztő 0.5 tasak
tej 0.6 dl
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
csokoládé 22 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 3 db
finomliszt 5 dkg
cukor 4.5 dkg
csokoládé 18 dkg
habtejszín 1 dl
vaj 3.5 dkg