Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Belga trüffel torta

Belga trüffel torta
Belga trüffel torta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (161)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél finomabb tortát még soha nem ettem, igaz, ennél nehezebbet is ritkán készítettem, mert valahogy mindig az idegösszeomlás szélére akar juttatni. Mikor utoljára csináltam, - a szüleim 25. házassági évfordulójára, februárban - a trüffelkrém hűlését meggyorsítandóan kitettem a hóba tálastul, jól letakarva. Csak arra nem számítottam, hogy az egyébként a kanapéhoz nőtt magyar vizslánk kikéredzkedik, és megtalálja. Mire 5 perc múlva feltűnt az üres hely a szófán, és nagyon rosszat sejtve kirohantam a kertbe, már csak a krém harmada volt az edényben, a maradék kéharmada a vizslában, illetve szétkenve a fején. Kutyamosás után este hatkor nem volt túl vicces újabb 8 dl tejszínt és 25 dkg csokit szerezni. Ráadásul a fényképezőgépemben is lemerült az elem, és ha valahol nem illik azt mondani, hogy "Hé, ne egyétek meg, még le akarom fényképezni" az az ember szüleinek az ezüstlakodalma.
Most Lilla barátnőm - nem mondom meg hányadik, mert olyat nem illik - születésnapjára készítettem ezt a tortát. Valószínűleg, annak hogy valahol a közepe táján nem vágtam falhoz krémesül, piskótástul, trüffelestül, Lilla iránti mérhetetlen szeretetem az egyetlen lehetséges magyarázata - na jó, a konyhát sem akartam tovább rombolni, így is bokáig jártam a csokiban.
Mert hát kérem ez nem egy egyszerű torta, túl sok részből áll ahhoz, hogy Murphy ne kacsintson be a konyhaablakon. Ennek ellenére érdemes hozzákezdeni, és ha betartjuk a főbb szabályokat, hamarabb elkészül, mint a Luca széke :)
A csokis-tejszínt érdemes előző nap elkészíteni, és éjszaka hűteni - így biztosan kemény lesz a krém. Tudom, hogy nem olcsó a rengeteg vaj, tejszín és csoki, de ezt a tortát nem lehet margarinból vagy alacsonyabb kakaótartalmú csokiból megcsinálni, mert szerintem olyan különbség lehet közte, mint a löncshúsos meg a lazacos szendvics között.
A sütőt ne nyitogassuk az első 20 percben, mert összeesik a piskóta. Hagyjuk kihűlni rendesen, mert különben nem lehet szeletelni. Ha nem jött fel nagyon, ne erőltessük a négy lapot - hárommal is pont olyan finom.
Végezetül: keressünk magunk mellé valakit a konyhába, aki szóval tart, átsegít a holtpontokon, és segít a töménytelen mennyiségű irdatlanul csokis edényt tisztára kóstolgatni, mert ha egyedül csináljuk, hóttuti a csokimérgezés még mielőtt a végére érnénk. :D

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A trüffelkrémhez

A mázhoz

A trüffelekhez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet sót egy tálban összekeverjük.
  2. A csokit olvasszuk meg gőz felett, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Addig a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, hozzádolgozuk a friss sajtot, majd egyenként a tojásokat.
  4. A langyosra hűlt csokit, a vaníliaesszenciát és az amarettót is a sajtos-cukros-vajas keverékhez adjuk.
  5. Folyamatos kevergetés mellet adagoljuk hozzá a kakaós-lisztet, és folyamatosan lazítsuk a langyos vízzel.
  6. Lisztezett-vajazott tortaformába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. (Tűpróba ajánlott, sütő nyitogatása az első 20 percben nem, mert a tészta összeomlik, és akkor az idegeink is.)
  7. Amíg a tészta sül, elkészítjük a trüffel-krémet. A tejszínbe beletördeljük a csokit, felforraljuk. Ha langyosra hűlt belekeverük a két tojássárgát.
  8. Teljesen hidegre hűtjük (3-4 óra minimum a hűtőben) majd kézimixerrel nagyon kemény krémet verünk belőle. (Ha nincs teljesen lehűlve, soha nem fogjuk tüdni olyan keményre verni, hogy megtartsa a tortalapokat!)
  9. Ha a piskóta elkészült, langyosra hűtjük, és legalább három, de inkább négy lapra vágjuk vízszintesen (Ez ugye attól függ, mennyire jön fel a sütőben.)
  10. A krémet a lapok közé kenjük, oldalra és a tetejére nem kell, oda a máz kerül.
  11. A mázhoz felolvasztjuk a csokit gőz felett, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd elkeverjük benne a szobahőmérsékletű vajat, és egyenletesen felvisszük a torta oldalára illetve tetejére. Oldalt beborítjuk a nagyszemű aprított mogyoróval, amit előtte száraz serpenyőben 1-2 percig pirítgattunk, hogy legyen illata.
  12. A trüffelekhez gőz felett felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és a tejszínt, belecsöpögtetjük az amarettót, majd fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot és a kakaót.
  13. Várunk, míg formázhatóra hűl. Ez a legnehezebb, met ha még nem elég szilárd, nem tudjuk formázni, ha túlkötött, már nem tudjuk.
  14. Enyhén vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és kakaóporba forgatjuk őket, aztán irány a hűtő egy órára.
  15. Ha teljesen szilárdak, kivesszük őket, melegített késpengét nyomunk az egyik pontjukra, majd azonnal rányomjuk a tortára (Ettől ragad rá, és később nem gurul minden irányba.)
  16. Ha minden trüffel megvan, kakaópot teszünk egy szitába, és nagyon vékonyan meghintjük vele a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 195 161
elküldve: 86
receptkönyvben: 1 968
elkészítve: 46/71
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: belga
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

belga trüffelkrémes csokitorta

Hozzászólások (161)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ettike
ettike Sun, 2015-02-08 15:48

Ez a torta a végzetem, újra nekifutottam, mint minden évben. Most nem volt alkalom, csak szimplán egy csikis narancsos tortát akartam, viszont nem találtam olyan receptet ami tetszett volna, így megint itt kötöttem ki. A tésztát összesen 1 órát keverte a csillivilli kitchen aidem, azt hittem hogy na majd most megmutatom a világnak, hát nem... felpúposodott és totál tömény lett mint egy browni tészta. Mit csinálok rosszul, könyörgöm segíts!!!! :))))))))

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2015-02-09 11:15

Nem tudom...:( Én kétszer csináltam meg, mindkétszer jó lett. Másodszor egy picit felpuposodott, de nem volt vészes. Annyira sajnálom, hogy mindig ezt csinálja neked. :(

Fulike
Fulike Mon, 2015-01-26 16:48

Én is kipróbáltam, és nekem is szétrepedt sajnos, nem is akárhogy: majdnem vízszintesen, mintha megskalpolták volna :) De így legalább könnyebb volt vágni, és ezt a réteget középre tettem, a végeredmény nagyon szép lett, Apósom pedig megkérdezte, hogy ezt melyik cukrászdából rendeltük :) Szóval hajrá mindenkinek :)

Babymó
Babymó Mon, 2014-09-29 13:59

Kedves Dacota!

A hajamat téptem, de elkészítettem. Ami a tanulság számomra és mindenkinek csak ajánlani tudom (aki hozzám hasonlóan szerencsétlenkedett a krémmel) az a csodás habfixáló nevezetű találmány. Soha többé nem fognék hozzá a sütéshez e nélkül a hozzávaló nélkül. Sok idegbajtól megkíméli az embert. Minden szenvedés, őrjöngés, álmatlan éjszaka és sírás ellenére a végeredmény nagyszerű lett. Isteni finom volt pedig én nem szeretem a Trüffel tortát. Köszönöm a receptet, gratulálok hozzá! :)

hondavini
hondavini Mon, 2013-09-02 07:33

Szia!

Egy olyan sos kérdésem lenne, hogy hàny centis tortaformàban sütötted?

skingu7
skingu7 Fri, 2013-05-31 20:26

Szia Dakota
ez aztán death by chocholate :) ... pedig én lebutítottam (kevesebb csoki, cukor és golyó nélkül), egyrészt mert nekünk ez túl tömény, másrészt pici baba mellett kevesebb az idő...kinézete emiatt olyan is lett :D, de az íze! vow ez nagyon jó
de ez nem 4 személyes! ez 10 minimum :)
viszont kérdés: nekem a krém nem lett kemény, pedig volt majd 4 órát a hűtőben és mixerrel annyira sokáig kevertem, h már átmelegedett a gép... mit csináltam rosszul?
illetve másik kérdés - piskóta mennyire legyen híg? mert én csak 3 részre tudtam vágni, a tészta tömény lett. mondjuk csak mascarpone volt itt nálunk a boltban...illetve natúr krémsajt -melyik jobb, ha nincs ricotta?
üdv Kinga

lizzy73
lizzy73 Sun, 2013-02-17 22:09

Kedves Nóra! (Dacota)
Én is megsütöttem, nagyon-nagyon finom! Fel is tettem a képet a Facebookra a Nosalty oldalára :) Idő-, és munkaigényes, de megéri! Nekem is felpúposodott, megrepedezett a tésztája sülés közben, más probléma nem történt. Ja, és a golyók elég nagyra sikerültek (most látom a képeken), de addigra már nyakig voltam a tömény csoki illattal. Drága férjemnek készítettem el, nagyon köszönöm a receptet!
Böbi

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sat, 2013-02-16 08:37

Kedves Dacota!

Tegnap elkészült a torta (ma lesz átadva-felvágva...)
Visszaolvastam pár hozzászólást,hogy más hibájából esetleg tanulhatok...sajnos nekem is púpos lett pedig sütés előtt (megelőzve a bajt) kicsit a a tortakarika szélé felé húztam a masszát de így is púpos lett :-(
Kicsit vágtam a púpjából és szépen háromfelé el tudtam vágni. A felső lapot középre töltöttem, így teljesen szép lett (mint egy cukrászdai torta) kérdés mit mutat majd felvágáskor?:-)
Az oldalát mogyorós rolettivel borítottam be ezért még + 1500 forinttal növeltem a költségeimet :-D aztán átkötöttem egy széles piros masnival. Igazán szép lett! Édesanyám 61. szülinapjára készült remélem tetszik majd neki és a vendégeknek! Kíváncsi vagyok milyen lesz a belseje ....bár én tegnap majdnem halálos adagban kóstoltam :-D
Köszönöm a receptet, a krémje tetszett legjobban, engem kicsit a Rigó Jancsira emlékeztet :-) Biztosan fel fogom még használni más sütiknél is!
További szép napokat, jó sütkérezést!
Timi

ettike
ettike Fri, 2012-12-21 09:47

Dacota! Segitenel! Sokszor megcsinaltam mar a tortat de kivetel nelkul repedt es puposodott mindig elkeseredek a vegen mert nem ilyan mint kene. Most karacsonykor ujra elokerult. Kerlek adj valami tippet hogy mit csinaljak. Koszonom Eszter

ettike
ettike Sun, 2012-12-23 08:32

szia Nora! megegy gyors kerdes nelyik racsra teszed a sutoben mondjuk alulrol szamitva nekem ot van, kozepre vagy mashova tegyem esetleg? vagy mindegy

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2012-12-23 09:00

Szia Eszter,
Én is középen szoktam sütni mindig. :)
Remélem, most sikerül!
Szép napot!
Nóra

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2012-12-21 11:41

Kedves Eszter,
Sajnos nem tudom...nekem még soha nem puposodott fel, de több hozzászóló is írta már, hogy ez történt velük. Mivel a recept ugyanaz, esetleg sütők közötti különbségre tudok gondolni. Nem lehet, hogy idő előtt kinyitod esetleg az ajtót?
Egy ötletem esetleg van, de nem tudom (szó szerint) hogy mi sül ki belőle. Próbálj meg egy picivel kevesebb szódabikarbónát és sütőport beletenni, mert azok emelik meg a sütit, ők okozzák a gázokat, és ha kevesebb van benne, talán kevésbé dolgozik, így kisebb az esélye a púposodásnak. Viszont nem tudom, hogy a tészta milyen kevesebb sütőporral vagy szódával.
A másik tippem az lehet, hogy nem kevered el eléggé, és ott a púp, ahol a több sütőpor.
Ne haragudj, hogy nincs jobb tippem, de most csak ezek jutnak szembe.
Kellemes készülődést és boldog ünnepeket!
Üdvözlettel,
nóra

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2012-11-21 23:38

Kedves Tücsi,
Szuper lett!!! Nagyon szívesen, én köszi a képet, végre van élő bizonyíték, hogy a torta igenis elkészíthető! :)
További szép estét kívánok,
Üdvözlettel,
Nóra

kiskegyed62
kiskegyed62 Sun, 2012-11-04 09:18

Kedves Dacota!
Tegnap megcsináltam a tortát! Jó drága volt (hát Istenem egyszer van egy évben az embernek születésnapja, és főleg csak egyszer 50 éves az ember lánya az életben!), jó sok szennyes keletkezett a torta készítése közben, de legalább nagyon-nagyon finom lett! A trüffel golyók könnyedén sikerültek, a torta tésztája is nagyon finom lett, bár én mascarpone-val csináltam, nem kaptam rikotta sajtot. Egy valami nem sikerült, a krém. Krém helyett sodószerű folyékony valami sikeredett, de nem estem kétségbe, sodóként tálaltam és úgy is nagyon finom lett. :)) Családom tagjai olvadozva a gyönyörűségtől fogyasztották a tortaszeleteket és a trüffel golyókat miközben szuperlatívuszokban fejezték ki elégedettségüket! Nagyon ízlett nekem is, szerintem a legjobb cukrászdában sem kapnék ennél finomabbat!:)) Szóval nagyon-nagyon köszönöm, hogy közzé tetted ezt a receptet!

mady08
mady08 Wed, 2012-10-31 14:33

Sziasztok!!
Kislányom szülinapjára ezt szeretném elkészíteni, de van a családban tejérzékeny! Érdeklődnék, hogy vettem laktózmentes habtejszínt, azzal hogy járjak el? azt lehet forralni? Vagy úgy csináljam, mintha növényi tejszín lenne, és akkor csak a csokit olvasszam?? Talán tud valaki segíteni ez ügyben! :)
Előre is köszi!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2012-10-31 16:49

Kedves Mady,
sajnos most megfogtal...soha nem hasznaltam meg laktozmentes tejszint. Megneztem a neten, hogy fel lehet e verni, elvileg azt irjak, hogy hutes utan ugyanugy hasznalhato, mint a rendes habtejszin, de mivel szemelyes tapasztalatom nincsen, nem tudom 100%-ra mondani; Hulalat sem hasznaltam meg, de tudom, hogy a novenyi tejszint nem kell forralni, hidegen is feverheto es tartos hab lesz belole.
szoval elvileg az itt leirtak alkalmazhatoak a laktozmentes tejszinre is, de inkabb nezz utana egy laktozmentes forumon, mert en nem vagyok megbizhato forras a temaban...sajnalom. :(
Szep napot!
Udv,
Nora

Hajneee88
Hajneee88 Mon, 2012-10-15 18:46

Szia kedves Dacota!
Facebook-on láttam meg a receptet és azonnal belezúgtam, el is határoztam, hogy most októberben a barátom születésnapjára elkészítem. Nagyon-nagyon finom lett, bár megküzdöttem vele. A tészta púpos lett és felrepedt, meg szeletelésnél szanaszét hullott, de megoldottam és végül a kinézetével sem volt gond. A trüffelkrémnél nekem is teljesen jól használható volt a Hulala, behűtve használtam, picit géppel sűrűbbre vertem, felolvasztottam-hűtöttem a csokit, belecsorgattam, vertem tovább a tojás sárgáival együtt, aztán be a hűtőbe, amíg a többi részt állítottam össze. Teljesen jó kemény és finom krém lett :) Cserpes-tejszínnel akartam csinálni, de csak egy db 33 ml-es dobozzal volt a boltban és nem volt időm máshová menni....
Egy szó mint száz - köszönöm a receptet, nagy sikert arattam vele :)
Üdv: Hajneee

lizzy73
lizzy73 Sat, 2012-08-18 17:24

Azt hiszem, megtaláltam, mit süssek apósomnak szülinapjára! Augusztus 31-n este 6 után hazaérek a melóból, és lesz, ami lesz, megpróbálom!
Remélem, kapok friss sajtot, eddig azt sem tudtam, hogy létezik:))
Referálok a végeredményről, és az ünnepelt véleményéről:)) Ja, kb 2 és fél órát kell utaztatnunk másnap, bár már máskor is szállítottunk tortát, nem lesz baj, és kész!
A férjemre pedig számíthatok. Ő lesz a biztató, nyugtató, csokinyalogató és mosogatófiú:)))

emmu
emmu Sun, 2012-08-12 08:09

Kedves Dacota!

A torta tésztája mennyire formázható? Nem sima kerek tortát szeretnék belőle, hanem formázottat. Remélem nem nagyon "törős".

Előre is köszönöm

Kisisa
Kisisa Fri, 2012-06-08 14:34

No, a süti a hűtőben pihen, a tészta nagyon finom, a krémek nagyon finomak, de sajnos esztétikailag nem olyan, mint amilyennek kéne lennie. :D

A tészta nekem is púpos lett és felrepedt, megoldottam azzal, hogy levágtam a tetejét, de csak három lapra sikerült szelnem. Remélem a krémet elég keményre vertem és megmaradnak a lapok egymáson.

Igazából csak a végén kaptam kisebb idegbajt, mert nem olyan lett, mint amilyennek elképzeltem, de ha finom akkor nem is érdekel annyira. :)

A lányom első szülinapjára csináltam meg, holnap megyünk anyuékhoz és ott ünnepeljük meg. Remélem az utazást túléli. :)

Kisisa
Kisisa Mon, 2012-06-11 07:54

Mindenkinek nagyon ízlett a torta, még a húgomnak is, aki nem szereti a trüffelt. :) Köszönöm szépen a receptet, szerintem el fogom még készíteni! :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2012-06-12 13:18

Kedves Kisisa,
Nagyon örülök, hogy sikerült és ízlett! (Mindig egy stresszben vagyok, ha valaki először készíti :))
Szép napot!
Üdv,
Nóra

mao77
mao77 Sun, 2012-05-06 12:25

Kedves Dacota! Szeretném kérdezni, hogy a tésztában lévő friss sajtot ki lehet-e hagyni belőle, mert az én leánykám tejfehérje érzékeny. Igazából nem tudom mivel lehetne helyettesíteni... Mindenképpen ezt szeretném megsütni a szülinapomra, és semmiképpen sem egy egyszerű piskótás tortát! Már mindent megvettem hozzá, csak ez a fránya sajt fogott ki rajtam. Örülnék ha lenne valami ötleted :-) Köszönöm: Erika

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2012-05-06 12:52

Kedves Mao,
Hááát...nincs jobb ötletem, mint a laktózmentes túró. A friss sajt állagra a túróhoz áll legközelebb, úgyhogy azt ajánlanám. Isten éltesse a lánykádat sokáig!
Üdvözlettel,
Nóra

mao77
mao77 Tue, 2012-05-08 08:19

Köszönöm, de akkor megpróbálom kihagyni mert a túró sem jöhet :-(
Az én szülinapom lesz, azért gondoltam hogy kísérletezgetek. Így nem olyan nagy baj, ha mégsem lesz tökéletes...Majd jelzem milyen lett, de csak 20.-a után.Üdv: Erika

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2012-05-08 09:50

Kedves Erika,
Laktózmentes túró is jó, azt sem eheti a lánykád? Azért javasoltam, mert amúgy is tele van tejszínnel, azt hittem, azt is a tejmentes verzió lesz, és ebből arra saccoltam, hogy a laktózmentes termékek mehetnek...Sajnálom. :(
Szép napot!
Nóra

mao77
mao77 Sat, 2012-05-12 13:39

Bocs a késői válaszért :-) Tej fehérje érzékeny, úgyhogy a laktózmentes sajnos nem segít rajtunk. Tejszínből a Hulalát használjuk, mert az nagyrészt növényi. Mindent azzal készítünk neki, fagyit, tortát stb. Azért köszönöm a segítséget! Üdv: Erika

keszter90
keszter90 Mon, 2012-04-23 20:06

Nos...el lehet ezt a tortát készíteni, mindenféle kiborulás és hosszas munka nélkül is. Írtátok hogy a Hulala nem jó ehhez a tortához. Jelentem hogy tökéletes hozzá, sőt még meg is könnyíti a munkánkat :)
Mivel a Hulalát nem lehet melegíteni így nem is kell :) A krémhez való csokit ugyan úgy felolvasztjuk majd lehűtjük, de nem engedjük visszadermedni (ezt kevergetéssel érhetjük el) Elkezdjük felverni a Hulalát majd amikor már sűrűsödik, szépen lassan elkezdjük belecsorgatni a csokit. Egy hiper szuper kemény krémet fogunk kapni, aminek esze ágában sem lesz összeesni.

A tészta nekem is púpos lett de megoldottam. Az alsó szelet lett a teteje, a középső az alja és a teteje került középre. Így nagyon szép magas, formás torta lett belőle.

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Tue, 2012-03-20 12:31

Szervusz Dacota!

Tavaly karácsonykor készítettem el ezt a tortát, Mennyei lett, bár nem csináltam végig...
És sajnos olvadozott az egész, ami azt eredményezte, hogy 5 percen belül fogyasztanunk kellett. Nem tudom mit szúrhattam el, de legközelebb türelmesebb eleszek vele. Teljesen igazad volt, igencsak nyugodt körülmények szükségesek ennek a tortának az elkészítéséhez. De mindenkit biztosíthatok róla, hogy megéri a bajlódást vele, és minden eleme akár önmagában is megállná a helyét! És mindennek ellenére ez az egyik kedvenc receptem!!

KÖSZÖNÖM, HOGY MEGOSZTOTTAD VELÜNK EZT A C S O D Á T!!!!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2012-03-20 12:52

Kedves Csokoládéimádó!
Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett! :)
Szép napot!
Nóra

Tamara.85
Tamara.85 Sun, 2012-02-26 19:28

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a trüffel golyókat milyen tejszínnel csináljátok?
Mert én már próbáltam habtejszínnel és főzőtejszínnel is, és sehogy nem akar sikerülni :(
Ha megmondanátok a tejszín nevét akkor azzal megpróbálnám!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2012-02-26 22:41

Kedves Tamara,
Csak habtejszínnel! Én jásztejet szoktam venni, kis négyszögletes pohárban van, mint a retro tejföl, arany betűs felirattal:)
Szép estét!
Nóra

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2012-02-27 14:24

Szia Tamara,
Én még soha nem láttam ilyet, de biztosan jó. Minél kevesebb benne a mesterséges anyag, meg az átalakítás, annál valószínűbb, hogy működni fog. Trüffelt amúgy még a Cserpes-féle tejszínből is szoktam készíteni, az is nagyon jó!

betti_b
betti_b Mon, 2012-02-13 17:30

Kedves Dacota!

Én megcsináltam a tortát, de a piskótával komoly gondok voltak. Már a sütőben berepedezett, pedig nem nyitogattam a sütőajtót direkt. Mikor pedig felszeltem teljesen széthullott.

Tudnál segíteni, hogy mi lehetett a baj?

B

vartundi
vartundi Fri, 2012-01-20 12:58

Kedves Dakota!
Gyönyörűen néz ki ez a torta és gondolom, hogy ugyanilyen finom is. Én gyakorlott tortakészítő vagyok, úgyhogy belevágok, remélem sikerülni fog, a férjem egy kerek születésnapjára lesz!
Gratulálok a receptekhez!
Üdvözlettel:
Tünde

1161
finomliszt 40 dkg
cukrozatlan kakaópor 7 dkg
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 1.5 tk
1 csipet
étcsokoládé 8 dkg
vaj 12 dkg
cukor 20 dkg
ricotta 12 dkg
tojás 3 db
víz 2 dl
vanília kivonat 1 teáskanál
amarettó 2 ek
étcsokoládé 25 dkg
habtejszín 8 dl
tojássárgája 2 db
étcsokoládé 15 dkg
vaj 15 dkg
étcsokoládé 12 dkg
habtejszín 30 ml
amarettó 2 ek
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sótlan pisztácia 10 dkg