Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bélszín steak ahogy Glaser készíti

Bélszín steak ahogy Glaser készíti
Bélszín steak ahogy Glaser készíti
11 perc / előkészület: 5 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a steaket (a 4-ik pontnál) oldalanként 2-2 perc alatt közepesre (medium) sütöttem. Ha véresre (rare) szeretnénk sütni, elegendő oldalanként 1-1 perc, jól átsütve (well done) pedig oldalanként kb. 3-3 percet számítsunk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszín szeleteket kézzel egy kicsit elnyomkodjuk, hogy egyforma vastagságúak (kb. 2,5-3 cm) legyenek.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük az olajat, a hőmérsékletet egy kicsit csökkentjük.
  3. A húst betesszük a serpenyőbe, oldalanként kb. 1-1 percig sütjük. A serpenyőt levesszük a tűzről.
  4. A húst előmelegített tányérra rakjuk, leborítjuk egy másik tányérral, és kb. 5 percig hagyjuk pihenni.
  5. Közben a serpenyőt ismét felmelegítjük, hozzáadjuk a rozmaringot, az elfelezett fokhagyma gerezdeket. A húst sózzuk, borsozzuk, a serpenyőbe tesszük, és oldalanként kb. 2-2 percig sütjük.
  6. Ismét a tányérra rakjuk, lefedjük, és kb. 5 percig pihentetjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 16 994
elküldve: 4
receptkönyvben: 100
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

steak, marhasteak, steak bélszínből

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

363
marhabélszín 400 g
repceolaj 1 ek
rozmaring 2 szál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint