Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bélszínragu olaszosan

Bélszínragu olaszosan
Bélszínragu olaszosan
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Így készítették ezt az ételt a világhírű velencei Hotel Royal Danieliben. Vajban hervasszunk el finomra vágott hagymát, igen apró kockára vágott bélszínt adunk bele, ha a hús félig lepárolódott, aromatizáljuk jó veronai vörösborral, sűrű paradicsompürével és pároljuk készre babérlevéllel, kakukkfűvel és feleannyi kockára vágott sovány sonkával, mint a bélszín súlya volt"
Forrás: Csáky Sándor a 20. sz. szakácsművészete
Ezen egy kicsit változtattam, és lett egy saját verzió:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Makarónival, egy kis ruccolával, parmezánnal, egy üveg vörösbor mellé...:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és vaj-olívaolaj keverékén 2-3 perc alatt közepesre sütjük.
  2. Félretesszük és a serenyőben visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát.
  3. Felöntjük vörösborral, félig visszaforraljuk, majd teszünk bele paradicsompürét,  és ha nem eléggé leves, adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
  4. Fűszerezzük (só, bors, kakukkfű, babérlevél) és 6-8 perc főzés után hozzáadjuk a felkockázott sonkát, végül a bélszínt, hogy átmelegedjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 14 066
elküldve: 5
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bélszín vörösboros-paradicsomos szafttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

342
marhabélszín 20 dkg
vaj 0.5 ek
olívaolaj 0.5 ek
sonka 10 dkg
sűrített paradicsom 4 dkg
salottahagyma 2 közepes db
vörösbor 1 dl
marha alaplé 1 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint