Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Benedek tojás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Benedek tojás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Benedek tojás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy isteni buggyantott tojásos szendvics, ami ráadásul még mutatós is!! 

hozzávalók / 2 adag

Hollandi mártás

Benedek tojás

Szólj hozzá!

elkészítés

Hollandi mártás

  1. Tegyük az ecetet, a vizet és a borsot egy kisebb lábasba, és forraljuk fel. Kis lángon forraljuk, ameddig egy kevés elfő belőle. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, és szűrjük le egy hőálló edénybe.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük össze. Majd egy fazékba forraljunk vizet, tegyük az edényt a víz tetejére úgy, hogy az alja a víz fölött legyen. Addig keverjük a mártást, ameddig besűrűsödik, és krémes állagú lesz.
  3. Ezután tegyük az edényt egy nedves konyharuhára, hogy ne mozduljon el, és lassan adjuk hozzá a lágy vajat, és addig keverjük, amíg sűrű, csillogó lesz. A végén adjuk hozzá a citromlevet, és ízesítsük fehér- és cayenne borssal. Az így elkészült hollandi mártást felhasználásig melegen tároljuk.
  4. A zsemlét vagy bucit félbevágjuk, és olívaolajon picit megpirítjuk mindkét oldalát a sonkaszeletekkel együtt.

Benedek tojás

  1. Buggyantott tojást készítünk: ehhez 2 lábasban kell vizet forralnunk. Az egyikbe ecetet teszünk, a másikba sót. Az ecetes vizet felforraljuk, és az előzőleg felütött tojásokat (egyesével) nagyon óvatosan, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon, egy szedőkanálba átöntjük.
  2. A lábas alatt mérsékeljük a hőt, és a szedőkanállal együtt néhány másodpercig a vízben tartjuk, majd lassan a vízbe csúsztatjuk a tojást. A kanállal a fehérjét alakíthatjuk még, és kb. 3 percig főzzük a gyöngyöző vízben.
  3. Amikor letelt az idő, kiszedjük a tojásokat, és a sós vízbe mártjuk őket néhány másodpercig. Ezáltal nem lesznek ecet ízűek. Akinek van kedve, készíthet hozzá "english muffinokat", de én kényelmesebb voltam, és amúgy is szerintem tökéletesen megfelel így, buciban tálaltam a tojásokat. (Akár zsemlében is lehet.)
  4. Ez úgy történik, hogy a megpirított bucik felére teszünk két-két szelet sonkát, majd egy-egy darab tojást. Meglocsoljuk a fenséges hollandi mártással, és frissen őrölt borssal megszórjuk, majd rátesszük a buci másik felét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 804
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora

egyéb elnevezések

Eggs Benedict, pirított zsemle buggyantott tojással, Benedict tojás hollandi mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

835
fehérborecet 1 ek
víz 1 ek
tojássárgája 2 db
fehér bors 0.5 teáskanál
vaj 125 g
citromlé 0.25 citromból nyert
cayenne bors 1 csipet
0 ízlés szerint
feketeerdő sonka 3 dkg
tojás 2 db
ecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
zsemle 2 db