Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berényi töltött zsemle - Túróval töltött zsemle 3.

Berényi töltött zsemle - Túróval töltött zsemle 3.
Berényi töltött zsemle - Túróval töltött zsemle 3.
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, és túrós ételre gondoltam a mai nap, de nem tésztára. Ilyen töltött zsemlét már régen csináltam, még a nyár elején, felturbózva eperrel, úgyhogy most már itt volt az ideje készíteni. Sikerem volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki gondolja, nem leveses, azaz lecsepegtetett gyümölccsel keverheti, pl.: eperszeletek, áfonyaszemek, nektarin is jó, kinek mi ízlik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, az alsó 2/3 részéből a belsejét kiszedjük, egy másik recepthez még jó lesz.
  2. Tálba tesszük a túrót, áttörjük villával, hozzáadunk 2 csipet sót, a vaníliás cukrot, cukrot, a szétválasztott tojások sárgáját, jól átkeverjük.
  3. Géppel kemény habbá verjük a fehérjét egy csipet sóval. Óvatosan a túrókrémhez forgatjuk.
  4. Minden zsemle aljába teszünk túrót, rátesszük a zsemle tetejét, és tepsibe tesszük. A zsemlék tetejét megkenjük cukros tejjel.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük. Ha kezd illata lenni, és pirulni a teteje, kész.
  6. Kivesszük, és még egyszer megkenjük cukros tejjel. Tálaljuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 745
elküldve: 2
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes túróval töltött zsemle, édes töltött zsemle, édes túrós zsemle töltve, túróval töltött zsemle

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-09-23 21:23

Kedves zera71!

Igen, igazad van, a leves nem kell, hogy túl laktató legyen, , és finom menüt kapunk:-))
A mazsolát nem szereti a családom, és én sem:-))
De, a vajazott tepsit, és az édes tejbe való mártást, kipróbálom, köszönöm a tippet :-)))

Kellemes hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

zera71
zera71 Fri, 2011-09-23 14:07

Kedves Éva-Anyóca!

Én egy mindig megforgatom egy kevés édes tejben az aljukat is és vajazott tepsibe rakom ,a töltelékbe pedig mazsolát teszek még .
Egy egyszerű levessel tökéletes menü.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-03 21:19

Kedves Kolonicsné!

Igen, biztos igazad van, akkor nekem ennyi zsömlém volt, és ennyi túróm, mivel az ötlet jó,szeretjük, ezért tettem fel,- valóban a túró mennyisége lehetne több, sőt, ennyi erővel kevesebb a zsemle, ki hogy variálja,...amúgy, nem ilyen hosszú zsemléket szoktam használni, akkor ezt kaptam, és a kisebb kerek zsemlékben másképpen mutat ez a túrómennyiség:-))
Igen, kinek, mikor hogy sikerül,...ez inkább a recept és az ötlet miatt került fel:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Tue, 2011-05-03 10:30

Hááát? Ebben nem sok túró látszik! 16 zsömle? Én 6 db - hoz használom ezt a töltelék mennyiséget. Persze ízlések és pofonok...

932
zsemle 16 db
tehéntúró 50 dkg
tojás 3 db
3 csipet
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 8 ek