Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berlini máj hagymás sült almával

Berlini máj hagymás sült almával
Berlini máj hagymás sült almával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet apósomtól lestem el. Egyik svájci látogatásunk alkalmával, érkezésünkre ezzel készültek férjem szülei, és a konyhában az én ízig-vérig üzletember apósom alkotott! Ritkán főz, de abból mindig valami "nem hétköznapi" sül ki.
Na oké, a borjúmáj már magában sem hétköznapi (legalábbis mi nem engedhetjük meg magunknak gyakran), de a borban párolt alma-hagyma kombinációval egyszerűen egy ízlelőbimbó gyönyör! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen borjúból a legfinomabb - az eredeti recept alapján, de sertésmájjal sem vallunk szégyent! Köretnek krumplipüré illik a legjobban. Ha marad a pároláshoz használt borból, jól esik mellé. (Nálunk Figula 2008 Olaszrizling került bele és az asztalra.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és az almát meghámozzuk (a magházat kiszúrjuk), és nem túl vékony szeletekre vagy karikára vágjuk.
  2. A vaj felét egy teflon serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk először a hagymakarikákat, majd amikor összeesett, az almakarikákat és fedő alatt összepároljuk őket. (Párolólének jöhet egy kis fehérbor.)
  3. A máj mindkét oldalát megborsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd egy másik serpenyőben a vaj másik felében oldalanként 3-4 percig készre sütjük.
  4. Tálalás előtt sózzuk, ekkor ráhalmozzuk a hagymás almát, majd krumplipürével tálaljuk. (A serpenyőben visszamaradt vajjal még meg lehet locsolni.)

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 191
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita0505

Mióta szakács: 2011.01.27.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúmáj hagymával pirított almával, sült borjúmáj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Georgina319
Georgina319 Tue, 2012-02-21 12:36

Elkészítettem. A páromnak nagyon ízlett, bár én egy kis sót, és cukrot is tettem az almás hagymába.

anita0505
Anita0505 / anita0505 Fri, 2012-03-09 16:31

Örülök a sikerednek! Gratulálok! A sò és cukor ízlés szerint mehet persze, én legutòbb mézzel karamellizàltam az almàt (almàja vàlogatja, melyikhez passzol).

Georgina319
Georgina319 Sat, 2012-02-18 00:04

Most találtam meg ezt a receptet. Finomnak tűnik, szeretem a gyümölcsöt a hús mellé. Májjal még nem próbáltam, de holnap ez lesz ebédre.

anita0505
Anita0505 / anita0505 Tue, 2011-04-12 18:44

Szia Zsuzsi,
csirke-,pulykamájjal még nem próbáltam, de miért is ne! Bátran vágj bele, elronthatatlan!
Nagyon várom a tapasztalataidat!
Sok sikert! ;-)

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-04-12 12:14

Kedves Anita!
csirkemájjal is ilyen jó vajon?Borjúmájat tuti nem veszek,a disznómájért pedig nem rajongok.De annyira jól hangzik,hogy lehet kipróbálom csirkével:)
Üdv..Zsuzsi

487
sertésmáj 50 dkg
alma 2 db
vöröshagyma 2 nagy fej
vaj 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl