Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Besamelben fürdőző zöldségek

Besamelben fürdőző zöldségek
Besamelben fürdőző zöldségek
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldség   - ha már eszem  - az  legyen sütve! Így jönnek elő az ízei. Ropogósan, besamellel nyakon öntve akár köretté is válhat hal vagy szárnyas húsok mellé.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A besamelhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk és/vagy karikázzuk.
  2. A cukkinit és padlizsánt lesózzuk, fél órát állni hagyjuk, a végén a sót leöblítjük.
  3. Ezután összekeverjük az egészet, és a kivajazott sütőtálba halmozzuk.
  4. Leöntjük a kész és kissé kihűlt besamellel.
  5. Mehet a sütőbe, míg színes lesz a teteje.
  6. Hús mellé vagy önállóan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 24x24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 084
elküldve: 5
receptkönyvben: 124
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

A mama főztje

Mióta szakács: 2013.01.22.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges egytál, csőben sült zöldségek, besameles zöldségek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

322
cukkini 4 kis db
sárgarépa 3 nagy db
paradicsom 2 db
padlizsán 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
póréhagyma 1 db
lila hagyma 2 kis fej
gomba 5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
tej 5 dl
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint