Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Besameles rakott karfiol

Besameles rakott karfiol
Besameles rakott karfiol
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fekete Afrikában hazai ízeket enni nem egyszerű. Főleg kolbászt beszerezni, mi itthonról hoztunk legutóbbi látogatásunkkor. Tejföl nincs, ezért használok a rakott krumplihoz is besamel mártást. A férjem szeretett volna már valami karfiolosat enni, de itt, ami nem mirelit, az aranyárban van, és a minősége sem a legjobb. Ha a kolbászból kifogyok, csirkemellel helyettesítem, illetve ha épp találok bacont, az is kerül bele.

hozzávalók / 4 adag

rakott karfiol

besamell

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A karfiolt vegetás (másfél teáskanál) vízben, forrástól számítva maximum 10 percig főzzük (a mirelitnek ennyi is elég, ha "rendes" zöldséggel dolgozunk, addig főzzük, amíg puha nem lesz).
  3. Miközben főnek a dolgok, elkészítjük a besamel szószt. A lisztet és az olajat picit pirítjuk, hozzáadjuk a tejet, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Másfél teáskanál vegetával ízesítjük (margarinnal természetesen jobb, de sajnos a helyi viszonyokhoz kellett alkalmazkodni). A férjemmel a szerecsendiót nem szeretjük, így én ezt az összetevőt elhagyom.
  4. Ha megfőttek a hozzávalók, kicsit hagyjuk őket kihűlni, majd megpucoljuk őket.
  5. Egy jénai tál alját pici olívaolajjal kikenjük, majd belekarikázzuk a krumplit. Ez lesz az első réteg. Utána tojás, a kolbász és a hagyma egyik fele, majd egy kis besamel szósz és sajt egyenletesen eloszlatva. Erre jön a karfiol, majd rárakjuk a maradék tojást, kolbászt, hagymát és végül a sajtot. Természetesen a hozzávalók mennyisége egyéni, mi nagyon sajtosan szeretjük.
  6. 200 fokos sütőben, az étel tetején lévő sajt pirulásáig sütjük. Maximum fél óra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 167
össznézettség: 55 774
elküldve: 3
receptkönyvben: 176
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

picizsuzsi

Mióta szakács: 2014.01.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol, tojásos-kolbászos rakott karfiol, besamelles rakottas

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

712
tojás 5 db
burgonya 1 db
karfiol 1 kg
ételízesítő 1.5 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
sajt 15 dkg
kolbász 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
tej 5 dl
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 5 púpozott ek
ételízesítő 1.5 teáskanál