Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár bögyölő

Betyár bögyölő
Betyár bögyölő
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nudli másképp.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen, tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, sós vízben, héjában puhára főzzük.
  2. Melegen megtisztítjuk, majd áttörjük. 
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, őrölt borsot, lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
  4. Lisztezett deszkára tesszük, és 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk. Ezután lisztbe mártott késsel kb. 1,5 cm  széles csíkokat vágunk, amit 2 cm-esre darabolunk. Ezeket a darabokat a két tenyerünk között megsodorintjuk.
  5. Lobogva forró, sós vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, leszűrjük. 
  6. Míg készül a nudlink, addig a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, félretesszük.
  7. A szalonna zsírjából kettő evőkanálnyit kiveszünk, és benne a szezámmagot aranybarnára pirítjuk.
  8. Hozzáadjuk a kifőtt nudlit, és átkeverjük.
  9. Pörccel a tetején tálaljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 035
elküldve: 2
receptkönyvben: 165
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

begyerő, nudli, szalonnás-szezámmagos nudli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diane
diane Sun, 2014-11-16 20:30

nagyon finom lett, szezámmag nélkül, tejföllel és juhtúróval ettük. köszönjük a receptet :-)

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-01-19 20:35

Nemcsak a neve tetszik,hanem a végeredmény is,de nagyon!! Biztos elkészítem,mert a núdlit imádom. Köszönet érte!
Üdvözlettel:Helena

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2013-07-21 15:08

Kedves Marcsi!
Nagyon ügyes és egyszerűen elkészíthető receptnek látszik Mentettem is iziben. Köszönöm!
További sok jó receptet kívánok : Zoli