Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár zöldbableves

Betyár zöldbableves
Betyár zöldbableves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns, fűszeres íze van.

hozzávalók / 4 adag

  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg tarhonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt 
  • 2 szál petrezselyemzöld felaprítva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosban a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát, rátesszük a zöldbabot, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot.
  2. Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Felforraljuk, beletesszük a karikára vágott kolbászt és a tarhonyát, sózzuk, majd készre főzzük.
  3. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és beleöntjük a levesbe.
  4. Petrezselymet szórunk a tetejére.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 107 845
elküldve: 33
receptkönyvben: 902
elkészítve: 69/76
Facebookon megjelent: 2

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves, szalonnás-kolbászos zöldbableves, tejfölös zöldbableves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ria0314
Ria0314 Thu, 2014-10-09 09:38

Családilag imádjuk ezt a levest,nagyon finom,köszönöm a receptet. :)

Csibaba13
Csibaba13 Sat, 2013-07-27 22:07

Szép estét!
Köszöm szépen a receptet ,recepkönyvembe mentettem...
Üdv: Csibaba