Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem

Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem
Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a leveseket....ez betyárjó egy leves :), egytálételnek is beillő, laktató….ahány ház, annyi szokás, szoktuk mondani....én így készítem, így szeretem, szeretjük....az erőset kedvelők chilit is tehetnek bele....isteni, bátran ajánlom az ízletes, tartalmas levest imádóknak kipróbálásra.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst zsíros részétől megfosztjuk, felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra kockákra vágjuk. A szalonnát szintén apró kockákra vágjuk, saját zsírjára sütjük lassú tűzön, majd hozzáadjuk a hagymát, először üvegesre pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a húst, csak épphogy fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk sóval, fűszerpaprikával, borssal, összekavarjuk, s felöntjük 0,5 l hideg vízzel.
  3. Amikor újra felforr, fedő alatt főzzük lassú tűzön. Közben megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk a répát, fehérrépát, burgonyát (kockákra), gombát, fokhagymát (csak megpucoljuk). Amikor már majdnem puha a hús, a levesbe tesszük az előkészített zöldségeket (a burgonya kivételével), rányomjuk a fokhagymákat.
  4. Összekavarjuk, öntünk még hozzá hideg vizet (szükség szerint), ízlés szerint még sózzuk (én ételízesítővel sózom, csak az elején teszek bele sót), s amikor újra elkezd forrni, lefedjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg minden majdnem megpuhul. Ekkor tesszük bele a burgonyát, a sűrített paradicsomot, apróra vágott petrezselyemzöldet, s a cukrot, összekavarjuk, szükség szerint öntünk még hozzá hideg vizet. Kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, fűszerezzük, sózzuk még! Lefedve puhára főzzük a burgonyát is.
  5. Ha minden megpuhult, a tejfölt először magában kikavarjuk, majd a leves levével (merőkanállal adagoljuk kisebb adagokban hozzá) kavarjuk ki (hőkiegyenlítés, így a tejföl nem csapódik ki, nem lesznek benne tejfölpöttyök), hozzáöntjük a leveshez. Összekavarjuk, s még néhány percig összeforraljuk a levessel.
  6. Ha minden rendben, el is készült, elzárjuk alatta a hőt, s hagyjuk legalább fél órát pihenni, lefedve! Nem marad más hátra, mint jóízűen belakmározni ebből a mennyei étekből! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 14 971
elküldve: 4
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

betyárleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2019-08-15 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.08.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2019-08-14 19:50

Köszi a pozitív véleményed! Sokan tesznek pörköltekbe, gulyásokba, de én nem szeretem ezekben - egyébként, szeretem a köményt!
Látom, ma regiztél! Kellemes nézelődést! :)

588
sertéscomb 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
csiperkegomba 25 dkg
újkrumpli 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
cukor 0.5 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 1 ek
tejföl 150 g
víz 2.5 l