Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárleves Marcsisef konyhájából

Betyárleves Marcsisef konyhájából
Betyárleves Marcsisef konyhájából
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az, hogy Rúzsa Söndör vagy Sobri Jóska főzött vagy evett ilyet nem tudható. Az viszont tény, hogy ez a leves nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csipetkével még laktatóbb és finomabb lehet  a levesünk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és a kisütött zsírjában a megtisztított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk.
  2. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a kockára vágott húst, és fedő alatt főzzük.
  3. A megtisztított, fellaskázott gombát fél evőkanálnyi zsíron megpároljuk, megszórjuk petrezselyem zölddel.
  4. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát, és megfelelő mennyiségű (kb. 1 liter) csontlével felöntjük.
  5. Mikor a levesünk megfőtt, (1/2 ek. zsírból és 2 ek. lisztből készült) világos rántással berántjuk, beletesszük a karikára vágott füstölt kolbászt, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, és még kb. 10 percig főzzük.
  6. Tejföllel kínáljuk.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 350
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves betyárosan, betyáros leves kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

807
marhalábszár 60 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
kolbász 15 dkg
csiperkegomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
sertészsír 1 ek
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csontlé 1 l
víz 1 l