Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárleves Pogácsa konyhájából

Betyárleves Pogácsa konyhájából
Betyárleves Pogácsa konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb története nincs, hallottam valakitől, kipróbáltam, bevált. Néha elgondolkodom, hogy miért hívják betyárlevesnek? Nincs ötletem...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a felaprított zúzát, kicsit kevergetjük, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük fél liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet, paprikát, paradicsomot, ízesítjük sóval, pici őrölt köménymaggal. Puhára főzzük. Tulajdonképpen zúzapörköltet csinálunk.
  2. Amikor gyakorlatilag megpuhult, újabb fél liter vizet öntünk hozzá, beledobjuk a nagyobb darabokra vágott gombát. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul.
  3. Aki szereti, pici tejfölt is rakhat bele tálaláskor.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 381
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
233 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykazúza leves, pulykazúzás betyárleves, pulykazúzás gombaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2015-08-31 20:14

Kedves Szilvi,

én nyugodtan helyettesíteném csirkemellel, disznócombbal, még marhahússal is, tán ez lenne a legjobb, mert ebből jóízű pörköltet csinálhatsz.
Jó próbálkozást
Kriszta

Szityike
Szityike / Szityike Mon, 2015-08-31 14:38

Kedves Kriszta!

Mivel lehetne szerinted a zúzát helyettesíteni, azaz milyen más hús illene a levesbe?
Az egész tetszik, a gomba, a fokhagyma, a babér és a végén a tejföl- a zúzát kivéve, azt nagyon nem szeretem...
Van ötleted?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Szandi

105
zúza 30 dkg
gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 1 db
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
köménymag 1 csipet
víz 1 l