Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyáros bográcsos

Betyáros bográcsos
Betyáros bográcsos
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon vágytunk már rá, hogy az éven először kint főzhessünk. Meghívtunk egy pár barátot erre az alkalomra. A bográcsos ételeket a férjem készíti. Ezen a napon is ő volt a főszakács, én csak a konyhai kisegítő szerepét vállaltam. A végeredmény fantasztikus lett, mindenki elégedett volt. Egy csepp sem maradt a bográcsban.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Köménymagos főtt burgonya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt húst, ha lehet egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A többi húst felkockázzuk, a csülköt kicsontozzuk.
  3. A hagymát és a fokhagymát is felaprítjuk.
  4. Zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát.
  5. Hozzáöntjük a lecsót, pár perc múlva pedig a húsokat is, a füstölt oldalas kivételével.
  6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt, a babérlevelet és egy kevés erőspaprikát (ízlés szerint). Vizet ne töltsünk bele, mert jó, ha a hús kiengedi a levét.
  7. A füstölt húst csak a főzés utolsó órájában tesszük bele, mert annak kevesebb idő is elég.
  8. Beletesszük a pörköltszaft kockákat, és hozzáöntjük a vörösbort.
  9. Ha szükséges, 3-4 dl vizet később önthetünk rá, ami a főzés végére teljesen elpárolog.
  10. Ha megpuhult a hús, és a szaftja is jó sűrű lett, elkészült az ételünk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 48 762
elküldve: 10
receptkönyvben: 214
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt négyféle húsból, csülökpörkölt bográcsban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-16 09:38

Kedves Bia!

Nincs mit. valóban építő szándékú volt.
Ez egy elronthatatlan, bár nem különösebben izgalmas étel. Bátran ajánlható, hiszen sikervárományos.
Komolyan gondolod, hogy a kiló hagyma és a lecsó mellett, szükség lehet bármiféle adalékanyagra?

És nem használok sem delikátot, sem vegetát, sem hasonlókat.
Minek is tenném...))

Üdv.: BB

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-04-16 10:04

Kedves Béla!Lehet hogy félre értettelek,de írd csak be a keresőbe hogy leveskocka,nagyon sok jobbnál jobb receptet találhatsz itt.Leveskockával!!!De szerintem túl nagy ügyet csinálunk ebből pedig nem kellene.További adalékanyag mentes szép napot kívánok.Üdvözlettel:Bogi

viperetta
viperetta Thu, 2010-04-15 17:00

Hát ezen én is meglepődtem.Ki vesz még ilyen vackokat,mint szaftkocka és hasonlók.Ott a sokféle husika,lecsó,minek a kocka?

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-15 17:10

Jól van, elég lesz már! Bele lehet fejezni. Ö is odaírta, hogy opcionális, vagyis fakultatív, vagyis, aki nem akarja, az nem teszi bele. Tehát, Neked sem muszáj beletenni.
Enélkül is szuper lesz, csak elég ránézni a hozzávalókra - sokat mond annak, aki fözött már ilyet. Ez egy jó kis recept, de akinek bizonyos dolgok hiányoznak otthon, az hirtelenjében kiegészítheti a kockával. Èn sem vagyok a híve, de igen, vannak, akik még használják és nagyon rendes Bogitól, hogy rájuk is gondolt.
Téma lezárva.
Üdv:
Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-04-15 21:48

Köszönöm Eszter hogy megvédsz.Tudod megtehettem volna hogy nem írom bele a receptbe,de akkor nem lettem volna őszinte hozzátok.Mert igenis PÖRKÖLTSZAFT KOCKA került bele. Az ízét nem rontotta el és tényleg mindenki megúszta.:)Nekem ne mondja senki hogy nem szokott néha egy csipet mű cuccot beletenni az ételbe delikát stb.Azt úgy sem hiszem el...Én nem tasakos levesen élek minden nap főzök.Annyi mindenbe bele lehetne kötni ami egészségtelen.Mert hát sok Gipsz Jakab van...Szerintem a lényeg a főzés szeretettel,örömmel,és megosztani ilyen kedves emberekkel mint te vagy Eszter.Még egyszer köszi,üdvözlettel:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-15 12:05

Pörköltszaft kocka??

Na ezért kár volt..((

959
sertéscsülök 1.5 kg
sertéstarja 80 dkg
sertéslapocka 80 dkg
sertésoldalas 80 dkg
lecsó 40 dkg
disznózsír 20 dkg
vöröshagyma 1 kg
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 közepes db
vörösbor 2 dl