Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bevert tojás Bakonyi módra

Bevert tojás Bakonyi módra
Bevert tojás Bakonyi módra
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a szakácstanfolyamon volt vizsgatétel. Nagyon finom és látványos. Ez az adag előételre vonatkozik, tehát ha jól akarunk lakni vele, a dupláját vegyük!

hozzávalók / 4 adag

A gombamártáshoz

A tojáshoz

A rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a szokásos módon megfőzzük.
  2. Közben a szalonnát kiolvasztjuk, zsírján az apróra vágott hagymát megpirítjuk.
  3. Először a cikkekre vágott gombát, majd a kockákra vágott paprikát és paradicsomot adjuk hozzá. Megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát.
  4. Miután megpuhultak, kevés vízzel felöntjük.
  5. A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd először a főzőlével keverjük simára, utána besűrítjük vele a gombamártást.
  6. Egy lábasban vizet forralunk, beleöntjük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat.
  7. 1 perc után kanállal óvatosan fellazítjuk az aljáról, majd ismét másfél perc után szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat. A lelógó részeket leszedjük.
  8. Tálaláskor tányérra szedünk egy adag rizst, ráültetünk egy tojást, a gombamártással körítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bevert tojás gombamártással, bevert tojás rizzsel és gombamártással, bevert tojás bakonyi módra rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 kk
csiperkegomba 15 dkg
zöldpaprika 0.5 közepes db
paradicsom 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
víz 3 dl
tejföl 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
tojás 4 db
ecet 1 kk
rizs 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 dl