Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bifteki burger

Bifteki burger
Bifteki burger
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bifteki-burger-húspogácsa-fasírt-csevap-hamburger-miccs-stb.stb. állítólag Mongóliából származik eredetileg , a mongol nomádoktól az onnan nyugatra vándorló népek által ismertük meg mi Európában, nyugatról, Hamburgból (innen a hamburger) egy amerikai vitte át az újvilágba, és ezáltal lett Amerika legnépszerűbb étele. A concept mindenhol ugyanaz, a vagdalt hús fűszerezése teszi tájjellegűvé, ezért is a sokféle név...  

A bifteki nemcsak burgerként tálalható, hanem nagyon sok másféle körettel vagy főzelékekhez köretként..

Ebből az adagból 10 nagy (emberes) bifteki jön ki, nekem ma 14 darab közepes, fetával a közepében...

Ez a fűszerezés és a mártások Vangelis Driskas mesterszakács kreációi, én nem változtattam rajtuk, mert az íze pont így fantasztikus, de a fűszerezésnél természetesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat...

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Kerti partira, grillezéshez szuper...

Kóla, hideg sör...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bifteki alapanyagait jól összegyúrjuk, majd két órára a hűtőben állni hagyjuk, előkészíthető előző este is, minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek, de ha sietünk, természetesen azonnal is felhasználható.
  2. Amíg a bifteki a hűtőben várakozik, összekeverjük a két mártásunkat.
  3. Előkészítjük a választásunk szerinti zsemlebucikat, felvágjuk a körethez a salátát.
  4. A bifteki masszánkból tenyérnyi pogácsákat formázunk, ha fetásat csinálunk, itt megy bele a közepébe, és a tenyerünkkel a pogácsák két oldalát jól megcsapkodjuk, hogy a felületük sima-egyenes legyen, jobban átsül.
  5. Sokféleképpen süthetjuk: ha a bifteki burgerunkat közepesen átsülve (medium) szeretjük, akkor egy kis olívaolajon, serpenyőben mindegyik oldalán 3-4 percig sütjük, ha jól átsülve (well done), akkor 5-6 percig, vagy a sütőben 200 fokon 20 perc alatt kész, vagy a sütő grilljén (tepsi az alsó rácson) 10-10 perc alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 640
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

görög burger, különleges hamburger, mártásos burger

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
marhahús 1 kg
feta sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 2 db
mustár 1 ek
worcestershire-szósz 2 ek
petrezselyem 2 ek
oregánó 1 ek
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 2 teáskanál
dijoni mustár 2 ek
worcestershire-szósz 3 teáskanál
méz 1 teáskanál
oregánó 0 ízlés szerint
ketchup 200 ml
méz 2 ek
worcestershire-szósz 2 teáskanál
limelé 2 ek
hamburger zsemle 6 db
fejessaláta 1 közepes db
lila hagyma 2 közepes fej
kígyóuborka 1 közepes db
paradicsom 6 kis db