Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Big Mac szendvics házilag

Big Mac szendvics házilag
Big Mac szendvics házilag
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ leghíresebb hamburgerének házi változata...vigyázzatok vele, mert egy szendvics kétszer annyira laktat, mint az éttermi verzió...

hozzávalók / 5 adag

A szendvicshez

A szószhoz

ajánlat

A forró sült krumplit ne hagyjuk el mellőle! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A szendvicshez

  1. A kétféle húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
  2. Egy sütőpapírra tesszük, kicsit kilapogatjuk, majd ráteszünk egy másik sütőpapírt, és sodrófával fél cm vastagra nyújtjuk.
  3. Egy nagyobb fánkszaggatóval vagy kisebb müzlis tállal 10 egyforma pogácsát szaggatunk belőle ( a maradék gyúrható és újra felhasználható. A pogácsák lehetnek kicsit nagyobbak a vásárolt zsemlénél, mert sütés közben összemennek.
  4. Egy bordázott, teflonos edényben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, és rátesszük a húsokat. Nagy hőfokon 2 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a husik egyik sült oldalára teszünk egy szelet cheddar sajtot. Figyelem: az eredeti big macben a kettő húspogácsából csak az egyiken van sajt, így csak minden második húspogácsára kerül cheddar.
  5. A megfordított húspogácsákat sajttal együtt lefedjük, és még 2 percig sütjük. Tányérra tesszük, és lefedjük, hogy meleg maradjon.
  6. A zsemléket háromba vágjuk keresztben. Ha az összes húspogácsa kész, akkor ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a hamburger zsemlék vágott felületét.
  7. A zsemle alját megkenjük 1-2 ek szósszal, megszórjuk nagyon finomra vágott fehér hagymával (kb. 1,5 ek-nyi hagyma jut egy körben a zsemlére). Ráteszünk pár karika csemegeuborkát, megszórjuk egy fél marék 0,5 centi szélesre vágott jégsalátával, és ráhelyezzük a sajtos húspogácsát.
  8. Mehet rá a középső zsemle réteg, arra szósz, hagyma, uborka, saláta, hús, majd a zsemle teteje.

A szószhoz

  1. A hagymát lereszeljük, az uborkát nagyon finomra vágjuk (olyasmire, mint a fokhagymát szoktuk).
  2. Az összes hozzávalót kikeverjük egy tálban, ha szükséges, utánaízesítünk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 29 424
elküldve: 2
receptkönyvben: 162
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Házi Big Mac, Big Mac házilag

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

838
sertéshús 400 g
marhahús 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hamburger zsemle 5 db
jégsaláta 0.25 közepes fej
csemegeuborka 10 közepes db
cheddar sajt 100 g
fehér hagyma 1 közepes db
majonéz 300 g
fehér bors 1 kk
0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 teáskanál
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
fehérborecet 2 tk
vöröshagyma 8 g
mustár 2 teáskanál
csemegeuborka 3 közepes db