Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

BigMac

BigMac
BigMac
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig folyik a hamburgerekkel való kísérletezgetés.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Együnk hozzá finom sült krumplit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyúrjuk a hamburgerhúst sóval, borssal és zsemlemorzsával. Válasszunk lehetőleg soványabb húsrészt a daráláshoz. Süssük ki forró serpenyőben kevés olaj felhasználásával. Ügyeljünk rá, hogy nagyobb húspogácsát nyújtsunk, mint amekkora a buci, ugyanis sütés közben összeugrik.
  2. A hamburger zsemléket sebészi pontossággal megpróbáljuk 3 egyenlő részbe vágni. Majd minden vágásfelületet száraz serpenyőben lepirítani. (Így a mártás kevésbé áztatja majd el a bucikat, és ropogósabb marad.)
  3. Bekeverjük a mártást: a vöröshagymát lehetőleg nagyon kicsire kockázzuk, és kevés vízben egy gyorsforraló lábosban nagyjából 30 másodperc alatt megpároljuk. Leszűrjük, és belekeverjük a majonéz, mustár, ételízesítő egyvelegébe.
  4. Összeépítjük a burgert: az alsó buci szeletre jöhet egy jó adag mártás, erre a kockákra vágott jégsaláta, ízlés szerint az uborka, a húspogácsa, rá még melegében egy lapkasajt. Itt jön a közetkező buci szelet, a rétegezés újból és a szezámmagos tető.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 816
elküldve: 7
receptkönyvben: 336
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

emeletes hamburger, rakott buci, házi hambi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zoralina0719
Zoralina0719 Wed, 2014-01-22 15:13

Bárhogy is készítsük el otthon a hamburgert,az csak finomabb és egészségesebb lehet a tartósítószeres műanyagnál! Ezt tartsuk szem előtt! Na meg persze az árát...

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sat, 2012-07-14 08:47

Szia!
Én dolgoztam azon helyen ahol a Big Mac-at árulják, nem árulhatok el semmit, de nagyon jó fele tapogatózol, így tovább!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Sun, 2012-07-15 00:06

Szenvedélyem a népszerű ízek, illatok házilagos lemásolása, úgyhogy egy kis pozitív visszajelzés mindig örömmel tölt el :-) Köszönöm!

897
hamburger zsemle 4 db
darált sertéshús 50 dkg
jégsaláta 0.5 db
majonéz 20 dkg
mustár 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
lapkasajt 8 db
kovászos uborka 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl