Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bimbóskel saláta

Bimbóskel saláta
Bimbóskel saláta
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A roppant egészséges kelbimbó így is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A salátát tányérra osztjuk, és a sonkacsíkokat a tetejére szórjuk. Langyosan tálaljuk. Sós kalácsot, friss kenyeret adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, torzsánál kereszt alakban bevágjuk.
  2. Forrásban levő húslevesbe belerakjuk a kelbimbót, és 10-15 perc alatt nem túl puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük, levét félrerakjuk.
  3. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben pici zsíron ropogósra pirítjuk, ha kész, kiszedjük a zsírból.
  4. A hagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a sonka zsírjában kevergetve üvegesre sütjük.
  5. A serpenyőt a tűzről lehúzzuk, és a kelbimbó főzőlevét a zsiradékba öntjük, beledolgozzuk a mustárt és az ecetet.
  6. A kelbimbót langyos öntetbe rakjuk, megkeverjük, sózzuk (ha szükséges), borsozzuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 470
elküldve: 4
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelbimbó saláta, meleg kelbimbó saláta, ecetes kelbimbó saláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2013-01-16 21:10

Kedves Babapiskóta!
Nem értem a kérdésed. Miből gondolod, hogy a kelbimbó saláta keserű lesz?
Én mindig friss kelbimbóból készítettem és soha nem lett keserű. A húslevesbe főzött kelbimbótól
nem lesz keserű a leves, ahogy a rakott kelbimbóm sem lett soha keserű.
Üdv: Marcsi

Babapiskóta
Babapiskóta Wed, 2013-01-16 20:47

Kedves Marcsisef!
Szeretném ezt a finomnak tűnő kelbimbós salátát elkészíteni, de tartok tőle, keserű lesz. Most fagyasztott kelbimbót vettem,és csak remélem nem lesz keserű. Ha mégis,mi a teendő a keserű íz eltüntetésére?
Üdvözlettel.

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2013-01-17 02:34

Bocs, hogy beleszolok, de tudom, mire gondolsz. Szerintem a keserusegnek ket oka lehet: a fas szara es ha "oreg' a kelbimbo. Ha fagyasztottat veszel, ez utobbi problema megoldodott. A masikat ugy tudod kiiktatni, hogy amennyire csak lehet, levagod a szarat. Bar a szar is foleg csak akkor keseru, ha oreg a zoldseg. Vegezetul, a kelbimbonak alapbol van egy kesernyes ize, tehat soha nem lesz olyan edes, mint az edeskaposzta. Jo fozogetest!

180
kelbimbó 80 dkg
sonka 20 dkg
vöröshagyma 2 kis fej
alaplé 3 dl
almaecet 3 ek
sertészsír 0.5 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint