Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmakrémleves sósan, tejmentesen

Birsalmakrémleves sósan, tejmentesen
Birsalmakrémleves sósan, tejmentesen
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon vásárolt birsalmából készült ez a savanykás-fűszeres krémleves. Na, ez megosztotta a kóstolókat, vagy nagyon tetszett vagy nagyon nem. Akinek nem, az édeset várt, és nem tudott mit kezdeni a húsízű alappal, akinek tetszett, az szószként is elképzelte egy szárnyashús mellé. De nagyon sima, nagyon krémes, telt ízű, természetesen ez is tejmentes és gluténmentes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annyi idő alatt készül el, mint egy zacskós leves, de az édeskés-savanykás telt íz verhetetlen. Pirított baconnel is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a birset, de nem hámozzuk, negyedeljük az almát, és kivesszük a magházát. Tisztítjuk és felkockázzuk a hagymát.
  2. A kanálnyi zsíron dinszteljük a hagymát, de csak üvegesre, ne sárgára. Hozzátesszük a többi anyagot, fűszerezzük, felöntjük az alaplével és a vízzel. Forrástól számított 10 percig főzzük.
  3. A lábasban botmixerrel homogénre turmixoljuk, én itt kölesgolyóval tálaltam.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

birsleves, almaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

131
birs 200 g
alma 190 g
lila hagyma 130 g
sertészsír 1 ek
kölesliszt 40 g
csirke alaplé 5 dl
víz 5 dl
5 g
babérlevél 1 db
cayenne bors 1 késhegynyi