Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmapüré

Birsalmapüré
Birsalmapüré
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi ebédet főztem, sült volt és Lúdláb torta. A birsalmapüré a sült mellé készült, de megláttam a sütigyártásból megmaradt meggylével kevert alkoholt, és gondoltam, egy kis fahéjjal nem árthat neki...És tényleg :)
Ha az alkoholt és a fahéjat kihagyjuk, babák is kaphatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vadak, sültek mellé, de akár pundingok, sütemények kísérőjének, vagy egyszerűen desszert helyett.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat megmossuk, megpucoljuk, és felvágjuk.
  2. Pici vízben 10 percig főzzük, közben beletsszük a mézet.
  3. Ha már kicsit összeesett, melléöntjük a rumot és a meggylevet, beletesszük a fahéjat.
  4. Még 10 percig főzzük, és a végén botmixerrel pürésítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 288
elküldve: 3
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

meggyes alkoholos birsalmapüré, rózsaszín birspüré

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

90
birs 40 dkg
méz 2 ek
rum 20 ml
fahéj 1 tk
meggylé 0.5 dl