Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás csirkemell

Birsalmás csirkemell
Birsalmás csirkemell
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Birsalma rajongásom terméke. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös ételeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha a birsalmaszósz pikáns savanykás íze valakinek már túl sok, akkor anélkül is elkészítheti ezt a töltött húst. A töltelékben a birsalma íze ugyanis egyáltalán nem markáns. Bátran ki lehet próbálni!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben megfőzzük és szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
  2. A birsalmákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, ami épphogy ellepi, főni tesszük. A levébe keverjük a mézet, ízlés szerint sót, borsot, őrölt fahéjt. Pár perc alatt nem túl puhára pároljuk.
  3. A húsokat a vastagabbik felüknél késsel bevágjuk, és óvatosan tulajdonképpen egy "zsebbé" alakítjuk. Kívülről sózzuk, borsozzuk.
  4. A tarját felkockázzuk, hozzákeverjük a birsalma felét (lé nélkül), 4 evőkanál főtt rizst, és az egészet kevés borssal és gyömbérrel fűszerezzük, majd belekeverünk 1 felvert tojást.
  5. Ezt a tölteléket osztjuk el a húsokban. A végüket hústűvel megtűzzük.
  6. A töltött csirkemelleket baconszeletekkel tekerjük be.
  7. Kivajazott tűzálló tálra helyezzük őket, alufóliával beborítjuk, és 30 percig sütjük.
  8. A fóliát levéve 15 perc alatt a tetejét megpirítjuk.
  9. Mialatt  a hús sül, a maradék birsalmát a levével együtt összeturmixoljuk, ha kell utánaízesítünk, és felolvasztunk benne 3 dkg margarint. Ezt a szószt melegen tartjuk, majd a hús mellé tálaljuk.
  10. A megmaradt főtt rizst kevés margarinon átforgatjuk, és a húshoz adjuk köretként.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 446
elküldve: 12
receptkönyvben: 357
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirkemell birsalmaszósszal, birsalmás-sonkás töltött hús gyümölcsszósszal, birsalmás-sonkás-rizses töltött csirkemell, birsalmaszószos töltött csirkemell baconbe tekerve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyamaci 22
anyamaci 22 Mon, 2011-10-31 16:32

Minden, ami :rizs,birsalma,csirkemell,bacon és még sorolhatnám,de...hm...nagyon csábítónak tűnik,és hétvégén biztosan kipróbálom.Köszönöm:)))Üdvözlettel:anyamaci
Ui:nagyon kedvelem a receptjeidet:)))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-10-31 20:52

Kedves Anyamaci!
Szerintem finom! Remélem, ízleni fog.:)
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Sok jó sütés-főzést kívánok: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-08 20:44

Most már elhiszem, csak nekem eddig birsalmasajt-diós, birsalmakompót élt az életemben.Azokból leves,szósz,puding mellé befőtt.Ennyi.Elég macerás pucolászolni!!!!De ha megéri....Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-10-08 18:22

Köszi Éva-Anyóca!
A gyümölcs meg a husi együtt nekem valahogy nagyon passzol. Üdvözöllek: Fahéj

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2010-10-07 17:51

Ó, hát ez már mehet is az őszi gyümölcsleveskéd mellé a receptkönyvembe! :)
Tudom, hogy ismétlem magam, de ez már megint nagyon szép! (is!) Üdv.: Éva

670
csirkemell filé 4 db
birs 20 dkg
füstölt-főtt tarja 5 dkg
bacon 10 dkg
tojás 1 db
rizs 1 bögre
margarin 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
méz 1 ek