Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás diótorta

Birsalmás diótorta
Birsalmás diótorta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A diótortát már a cserépfalui kirándulásunk óta terveztem, ahol két kiló csodálatos dióra tettem szert. Már csak fel kellett dobni valamivel. A birsalmák szó szerint a lábaim elé hullottak. (A hozzávalók egy kisméretű tortához elegendők.)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját és a lisztes-diós-sütőporos keveréket.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 160 fokon 40-45 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt, három felé vágjuk.

Diós krém

  1. A darált diót 1 dl tejjel és egy kis cukorral sűrűre főzzük.
  2. A maradék tejjel és cukorral sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Hozzáadjuk a diós masszát.
  3. Ha teljesen kihűlt, belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

Birsalmás krém

  1. A birseket meghámozzuk, kicsumázzuk, a negyedeket hosszában három felé vágva vékonyra szeleteljük. Egy fél citrom levét és héját hozzáadjuk.
  2. A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a birsalmát és az almalé felét. Elkeverjük, míg a karamell felolvad, aztán lefedve puhára pároljuk.
  3. A maradék almalét a pudingporral elkeverjük, és besűrítjük vele a birsalmát. Hagyjuk kihűlni.
  4. A kétfajta krémmel betöltjük a tortát, és bevonjuk étcsokival.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 878
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Viane

Mióta szakács: 2017.10.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1123
tojás 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 8 dkg
dió 5 dkg
sütőpor 1 csomag
dió 10 dkg
tej 4 dl
cukor 4 ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
vaj 10 dkg
birs 30 dkg
cukor 10 dkg
almalé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
étcsokoládé 10 dkg