Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás kocka

Birsalmás kocka
Birsalmás kocka
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férges birsalma/körte pont ilyenre jó, vagy ha kevés van, ahhoz hogy sajt, vagy befőtt legyen belőle.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Kezdő "Konyha Uraknak/ Hölgyeknek", időhiányban szenvedőknek és takarékoskodóknak. Jó minőségű, gyümölcsos fehérbor mellé kiváló desszert. Fagyasztóládába eltéve tartalék sütemény, mert kivétel után 1-2 óra múlva már kínálható, fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kevés sóval és a cukorral jól kikeverjük. (A cukor ne legyen sok, mert a birsíz legyen inkább érezhetőbb.)
  2. Ráöntjük a kb 1 kg lisztet, 2 cs sütőport, és az őrölt fahéjat belekeverjük.
  3. Ráöntjük a olajat, joghurtot. Jól kikeverjük a egészet, sűrű, de önthető massza legyen. (Ha nagyon sűrű, joghurttal, vagy olajjal lazítsuk, vizet ne lásson!)
  4. Kiolajozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük a masszát, vagy 2 kisebbe.
  5. A kockára vágott birsalmát rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk a masszába.
  6. Előmelegített gázsütőbe toljuk (kb 180-200 fokon) 30-40 percig, vagyis pirosodásig sütjük. Az első kb 20 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót! (Jó, ha üveges a ajtó, akkor látható, hol tart a sütés.)
  7. A sütés végén kb 10 percig pihenjen a tészta, utána vaníliás porcukorral vagy anélkül, kockára vágva fogyasztható, akár napok múlva is, akkor még jobb, mert a ízek összeérnek, nem szárad.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 793
elküldve: 4
receptkönyvben: 78
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bacsó Gábor

Mióta szakács: 2009.07.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

birsalmás kocka, birskocka, birsalmás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

659
joghurt 4 dl
napraforgó olaj 4 dl
sütőpor 2 csomag
cukor 8 dkg
tojás 8 db
rétesliszt 100 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
birs 3 db