Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás és rumos-mákos rétes

Birsalmás és rumos-mákos rétes
Birsalmás és rumos-mákos rétes
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagyon szeret új dolgokat kipróbálni, kitalálni, és készített almából és birsalmából egy lekvár szerűséget, mely süteményekbe isteni. Ebből készült a birses rétes tölteléke. A mákos töltelékben a citromlét lehet helyettesíteni citromhéjra, én nem szeretem a sok érlelő és más szerek miatt.

hozzávalók / 4 adag

Máktöltelék

Almás töltelék

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a máktölteléket. Ha darálatlan mákot használunk, akkor daráljuk le, közben a tejet egy kevés cukorral tegyük fel forrni. A mákot keverjük össze a porcukorral, ha felforrt a tej, keverjük bele a mákot, a citromlét, a mazsolát és a rumot/rumaromát. (A forró tejben a mazsola szépen megszívja magát, de nyugodtan le is lehet forrázni előre.) Újraforrásig kevergetve főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az almás töltelékhez a lekvárt juharsziruppal és fahéjjal keverjük össze.
  3. Nedves konyharuhára terítjük az első lapot, megkenjük olajjal, majd rátesszük a második lapot is, a tölteléket ráhalmozzuk a tészta egyik szélére, és feltekerjük. A többi lappal is így járunk el. (Nekem 2 almás és 2 mákos lett. A tetejét ízlésünknek megfelelően tejfölös tojással, olvasztott vajjal vagy olajjal megkenjük.)
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 208
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli

Mióta szakács: 2015.03.09.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birsalmalekváros és mákos rétes, rétes birslekvárral és rumos mákkal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

870
mák 15 dkg
tej 1.5 dl
porcukor 10 dkg
mazsola 4 dkg
rumaroma 10 ml
citromlé 0.5 citromból nyert
lekvár/ dzsem 450 g
juharszirup 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
réteslap 1 csomag
napraforgó olaj 4 ek