Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajt cukor nélkül

Birsalmasajt cukor nélkül
Birsalmasajt cukor nélkül
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Birsalmasajt szezon lévén nekiálltunk csinálni egy adagot, és az asszony azt mondta, próbáljuk meg cukor nélkül, de ahhoz, hogy ne romoljon meg, ahhoz jobban ki kellett szárítani, így befogtam a gyümölcsszárítómat, és birsalma bőrt, vagy más néven jerky-t csináltam, amit nagyon jó rágcsálni, cukormentes csemege, túlélő kaja túrázáshoz, hegymászáshoz.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Cukormentes csemege, aszalt gyümölcspótló.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott birsalmákat lobogó vízben fél óráig főzzük, majd kiszedjük (a főzőlé lehűtve finom ital), kicsumázzuk, és botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a vanília eszenciát és a citromlevet.
  2. A pépet felrakjuk, és nagyon lassú tűzön kavargatva felfőzzük.
  3. A gyümölcsszárító polcait sütőpapírral kibéleljük, a megfőtt masszát 1 cm vastagon szétkenjük benne, és bekapcsoljuk a készüléket 24 órára. Ha nincs gyümölcsszárító, akkor sütőrácsra rakjuk a sütőpapírra 1 cm vastagon kent masszát, és a legalacsonyabb fokozaton, kb. 75 C fokon kiszárítjuk.
  • sütési hőfok: 75°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 730
elküldve: 2
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

TIBIAPU

Mióta szakács: 2010.01.07.
15 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

gyümölcs jerky, gyümölcsbőr, cukormentes birsalmasajt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

59
birs 200 dkg
citromlé 1 citromból nyert
vanília 0.5 db