Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajt dióval Gonoszkától

Birsalmasajt dióval Gonoszkától
Birsalmasajt dióval Gonoszkától
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy csomó birsalmát. Régen nem szerettem a birsalmasajtot, de az ember ahogy idősödik változik az ízlése. Régen a Nagyikám rendszeresen készített ilyentájt, és mindig jó étvággyal falatozta. Most én is elkészítettem. Ebből a mennyiséghez 2 db őzgerincforma kellett. 100 grammban 222 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat megtisztítjuk, a rossz részeket eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, de nem kell hogy ellepje. Hozzátesszük a fahéjat és a citromlevet. Kb. 25-30 percig főzzük lefedve, hogy jó puha legyen.
  3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és kivágjuk a magházakat. Ezután botmixerrel pépesítjük a gyümölcsöt.
  4. Hozzáöntjük a kristálycukrot, visszatesszük a tűzre, és még kb. 15-20 percig főzzük időnként megkavargatva (vigyázzunk, mert nagyon köpköd). A főzés vége előtt 10 perccel beletesszük a darabokra tört diót.
  5. Őzgerinc formákat kibélelünk fóliával.
  6. Ha lehúztuk a lábost a tűzről, 5-10 percig pihentetjük a gyümölcspépet, majd beleöntjük a kibélelt formákba.
  7. Másnap kifordítjuk óvatosan az őzgerincformából, és szárítjuk időnként megforgatva. (Én a második napon rácsra tettem.)
  8. Tálalásnál szeletekre vághatjuk, és megforgathatjuk kristálycukorban vagy dióval elkevert kristálycukorban.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 411
elküldve: 9
receptkönyvben: 132
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós birsalmasajt, birsalmasajt diósan, birssajt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aNyanya
aNyanya Sun, 2017-10-22 15:27

Szia Gonoszka! Azt szeretném kérdezni, hogy a fólia alufólia vagy folpack legyen az őzgerinc kibéleléséhez?

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2017-10-23 19:39

Kedves aNyanya! Folpackot tettem az őzgerincbe. Remélem nem késtem el a válasszal, de sajnos nem tudtam belépni a Nosalty oldalára. Kívánok szép estét! Üdvözlettel: Kinga

bj13835
bj13835 Tue, 2017-10-10 15:53

Kedves Kinga!
Szeretném kérdezni,hogy meddig áll el?
Üdvözlettel:Balogh József

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2015-10-11 07:13

Megvan a nyerő birsalmasajt! Szinte mindenki kivágja a magházat pedig az zselésít! NEM a birsalma héja. Persze ez csak az én véleményem. :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2015-10-11 08:45

Kedves Finimini Köszönöm szépen! A magház, és a héj zselésít, bolond lennék nagy munkával kívágni, ha utána is el tudom távolítani könnyedén! Remélem, hogy Neked is bevállik a receptem, és ízleni fog! Szép napot! Kinga

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2015-10-11 14:01

Kedves Kinga! Már sorakoznak a birsalmáim a polcon, a piacon vettem, úgy két kiló körül van. Én nem csak őzgerinc formába töltöm, hanem kosárka és madleine formákat is használok. A kicsik gyorsabban száradnak :D , de mindig megmentek belőle és eldugom egy titkos helyre, mert a püspökkenyeret is szeretjük...Köszi még egyszer a recit és Neked is legyen szép napod! Üdv. Edit

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2015-10-11 14:11

Kedves Edit! Köszönöm szépen! Nagyon jó ötlet ilyen kicsiket is készíteni! Erre még nem is gondoltam! Milyen jó lenne, akár ehető asztaldísznek is! Köszönöm az ötletet! Finom a püspökkenyér is, én is szeretem! Most már eljött az ideje, hogy lassan már az ünnepekben is gondolkodjunk! Szép délutánt kívánok! Üdvözlettel: Kinga

1277
birs 1.6 kg
cukor 1 kg
citromlé 1 dl
fahéj 1 teáskanál
dió 10 dkg
víz 1 l