Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajtos csiga

Birsalmasajtos csiga
Birsalmasajtos csiga
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó, jó, ehetjük a birsalmasajtot csak úgy vagy egy kis sajttal. De, mi van akkor, ha úgy magában már unalmas, sajt meg nincs itthon? A mélyhűtőben viszont ott lapult a leveles tészta! Nekem ez eszembe nem jutott volna, így kíváncsiságból a neten nézelődve találtam rá egy hasonló képre, biztos ők is leveles tésztát használtak. :o)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, ráhelyezzük a vékonyra felszeletelt birsalmasajtot, a tészta elején meg a végén 2-2 cm-t elhagyva. Feltekerjük, a kihagyott részt megkenjük tojással, jól egybenyomkodjuk, nehogy szétnyíljon sütés közben.
  2. Felszeleteljük egy cm vastagra, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a tetejét meg az oldalát is a tojással. Szórhatunk rá mákot, szezámmagot, de ez elhagyható.
  3. Forró sütőbe rakva készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 45x30x2 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 827
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
729 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birsalmasajttal töltött csiga, csiga birsalmasajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

185
leveles tészta 0.5 csomag
birsalmasajt 20 dkg
tojás 1 db