Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajtos kakaós csiga

Birsalmasajtos kakaós csiga
Birsalmasajtos kakaós csiga
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a kakaós és fahéjas csigát, de jó lett volna valamivel feldobni! Mi más lehet erre nagyszerű, mint a birsalmasajt?

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 0,5 dl tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk az élesztőt (hogy legyen az élesztőgombáknak miből táplálkozni).
  2. Az olajat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, cukrot, 4 egész tojást és a tejet úgy, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, hogy egynemű legyen a tészta.
  4. Lisztezett tálban letakarva a tetején pici liszttel, meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 40 perc). Ha megkelt, 2 felé vágjuk.
  5. Az egyik adagot gyúródeszka méretűre nyújtjuk (az enyém 60cm x 80cm-es). Közben igazítjuk a tésztát, hogy szögletes maradjon.
  6. Most jön bele a töltelék: 2 ek. olajat kenőtollal egyenletesen elkenünk a tésztán (ha kevés lenne, lehet még egy kanállal). Egyenletesen rászitáljuk a 4 ek. kakaót és porcukrot.
  7. A karácsonyról megmaradt, megszikkadt (de frissből is lehet) birsalmasajtot apró kockákra vágjuk, és egyenletesen elosztva rászórjuk.
  8. Feltekerjük, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  9. Nem túl szorosan sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és egy egész felvert tojással megkenjük (valószínűleg csak a fele tojás fogy el, a másik fele a másik tésztára megy majd).
  10. Ugyanezt végig csináljuk a másik adag tésztával is.
  11. Előmelegített sütőben maximum fokozaton középső álláson pirosra sütjük.
  12. A második rúdhoz használhatunk fahéjat kakaó helyett, de abból elég csak 2 ek. A többi hozzávaló ugyanannyi.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 956
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ördög szakácsnője

Mióta szakács: 2012.04.01.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, kakaós csiga, csiga birsalmasajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 20 dkg
kockacukor 1 db
napraforgó olaj 6 ek
tej 6 dl
tojás 5 db
1 csipet
vanília kivonat 3 csepp
tojás 1 db
napraforgó olaj 4 ek
cukrozatlan kakaópor 8 ek
porcukor 8 ek
birsalmasajt 10 dkg