Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bitterballen

Bitterballen
Bitterballen
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hollandia fasírtja - nevével ellentétben nem keserű, csak a kesernyés holland gin kiváló párja.

hozzávalók / 5 adag

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Hidegen is nagyon finom. Ha nem elég hideg, amikor az olajba tesszük, a golyók szétmállanak, úgyhogy menjünk biztosra, és elsőre csak egyet süssünk ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

A bitterballenhez

  1. Az olívaolajat felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük. Az utolsó percben adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet Ha kész, hagyjuk hűlni.
  3. Ha kihűlt, aprítóban daráljuk krémesre.
  4. A vajat olvasszuk föl egy lábasban, majd adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Adjuk hozzá az alaplevet, de lassan, kevergetve. Sűrűbb masszát kell kapnunk, mint egy átlag besamel. A végén reszeljük bele a szerecsendiót, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  5. Ha kész az alapleves "besamel", öntsük össze a húsos masszával, és jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára.
  6. Ha teljesen megszilárdult, vizes kézzel gyúrjunk belőle kisebb golflabdányi golyókat.

A panírozáshoz

  1. A lisztet, felvert és vízzel lágyított tojást, prézlit egy-egy tányérba tesszük, és a golyókat a szokásos módon bepanírozzuk.
  2. Visszatesszük a hűtőbe 2 órára, vagy a fagyasztóba fél órára.

A sütéshez

  1. Felforrósítjuk az olajat, és 5-6 darabonként kisütjük a bitterballeneket.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 758
elküldve: 1
receptkönyvben: 195
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: holland
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

holland fasírtgolyók

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.variam
t.variam Wed, 2016-06-15 13:29

Köszi, gondoltam rá, csak kicsit valószínűtlennek tűnt, hogy 20 percig fő a saját levében.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-06-15 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2016-06-15 08:00

Szia!
Az olívaolajos hagymában. A hús ereszt annyi levet (sajnos mindig) hogy abban főjön.

Kexie
Kexie / Kexie Wed, 2016-05-25 13:13

Megmosolyogtatott a recept, mert éltem és élni fogok még Hollandiában, így jól ismerem a kis golyócskákat. Ezért is mondanám, hogy nem ez a fasírtjuk, van nekik az is, gehaktball néven fut. Ez inkább snack, szinte kötelező a baráti iszogatásokhoz, mustárba mártva (szigorúan csak egyszer, no double dipping!). Kívül roppanós, belül krémes - még az én egészségmániás ízlelőbimbóim szívét is megdobogtatta :)

1759
darált marhahús 40 dkg
vaj 8 dkg
finomliszt 1 bögre
marha alaplé 4.5 dl
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 2 bögre
tojás 2 db
zsemlemorzsa 250 g
víz 3 ek
napraforgó olaj 5 dl