Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Black and white torta lime-krémmel

Black and white torta lime-krémmel
Black and white torta lime-krémmel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta tervezgettem, hogy csinálok egy fekete tortát, a lime ízét pedig nagyon szeretem. Saját részre készítettem, magamat leptem meg vele a névnapomra.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A díszítés azért készült fondant-ból is, mert amit én kaptam marcipánt, annak sárgás színe volt, én pedig hófehéret akartam. A fondant-t pillecukorkából készítettem, aminek a receptjét a 3in1 tortánál megtaláljátok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két lap piskótát sütünk, vagyis kétszer ismételjük meg a következőket: 6 db tojást kettéválasztunk, a sárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, összekeverjük, majd a liszthez hozzáadjuk a sütőport, és azt is az előző keverékhez hozzá keverjük.
  3. Felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
  4. Kerek tortaformában kisütjük a piskótákat.
  5. Miután kihűlt 3-3 részre vágjuk a piskótát. Így 6 lapot kapunk.
  6. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingporokat, és hagyjuk kihűlni.
  7. A vajat a cukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.
  8. Hozzáadjuk a lime reszelt héját, kifacsart levét és a kandírozott lime-darabkákat.
  9. Megtöltjük vele a piskótalapokat.
  10. Díszítés következik. Megszínezzük a marcipánmasszát, és porcukrozott deszkán kinyújtjuk torta nagyságúra. Befedjük vele a tortát.
  11. A fondant-nal ugyanígy járunk el. Ecsettel bevizezzük a virágokat, és felragasztjuk a tortánkra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 434
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

marcipántorta lime-krémmel töltve, lime-torta, fondant torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buchgirl
Buchgirl Tue, 2012-05-22 18:32

Szia nagyon tetszik a torta. nem lehetne lime helyett málnát vagy epret használni? bár limosan is megkóstolnám.

venusz1
venusz1 / venusz1 Fri, 2012-05-25 14:37

Szia!Szerintem bármilyen gyümölccsel helyettesítheted.Elrontani nem fogod egyikkel sem!Amit te jobban szeretsz.Nekem akkor a lime-hoz jött meg az étvágyam ezért készült avval.

LucaLilla
LucaLilla Sun, 2012-02-26 13:24

Nagyon szép lett ez a torta és nagyon jól hangzik a lime krém is. Kár, hogy nincsenek erre vonatkozóan még kommentek, hogy hogy ízlett másoknak. Kislányaim szülinapjára keresek fondant tortakrém recepteket, amik nem annyira tömények, nem annyira zsírosak.

814
tojás 12 db
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 2.5 dl
sütőpor 1 csomag
tej 1 l
tejszínízű pudingpor 3 csomag
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
kandírozott citrom 10 dkg
limelé 3 lime-ból nyert
lime héja 3 lime-ból nyert
marcipán 10 dkg
ételfesték 1 kávéskanál
cukorfondant 20 dkg