Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Blaha fánk

Blaha fánk
Blaha fánk
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám állandó ünnepi süteménye volt... Eredetéről a www.gradsubotica.co.rs oldalon olvashattok. Ajánlatos néhány napot állni hagyni a pogácsákat, majd a kész süteményt is!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból gyorsan tésztát gyúrunk, majd fél órát hideg helyen pihentetjük. Fél cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsákat szaggatunk, és világosra sütjük.

Krém

  1. A krémhez valókat habosra keverjük.

Csokimáz

  1. A csokoládét nagyon kis lángon - a vaj és tej hozzáadásával - felolvasztjuk.

Összeállítás

  1. 3 pogácsát krémmel összeragasztunk, majd csokimázba mártjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 624
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nefelejcs

Mióta szakács: 2012.05.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokimázas fánk, krémmel töltött fánk, töltött fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1061
vaj 30 dkg
finomliszt 30 dkg
mandula 16 dkg
cukor 8 dkg
tejföl 1 ek
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 10 csomag
tojássárgája 1 db
étcsokoládé 10 dkg
vaj 1 ek
tej 1 ek