Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Blue Curaqao süti

Blue Curaqao süti
Blue Curaqao süti
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megtetszett egy kék színű krémes- süti receptje. El is raktam. Sikerült, de nagyon, mert nem találtam.:-) Pedig rá 4 napra, a kedvenc közeli boltomban kaptam azt a likőrt, amit a krémhez a recept írója használt. Akkor sem adtam fel. Ezért elővettem a morzsás pite receptet, és annak a tésztáját használtam fel. Finom lett :-). A teteje az már a kékes újdonságú puding. Érdekes színe, íze vonzotta a kíváncsi, édességre vágyó családot. Vendéget is kínáltunk, és mindenkinek ízlett. :-)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

ajánlat

A likőrből túl sokat ne tegyünk, főleg, ha gyerek is eszik belőle. Igaz, így tengerzöld és nem kék a színe, de nem baj. Finom lett  így is :-).

A pudingnál figyeljünk, mert a vaníliás pudingport és a cukrot tényleg csak egy deci tejjel kevertem simára, és úgy adtam hozzá a likőrt. A felforralt tejnél lehet variálni, a megadott mennyiség körülbelül van, ez a likőrös pudingos hozzáadás, megváltoztatta, tehát ha kell, adjunk még hozzá tejet. Úgyis, ahogy keverjük, látni fogjuk, hogy szükséges-e, szépen kezd besűrűsödni vagy nem. Keverjük állandóan, hogy sima legyen a puding.

Aki igazán kéket szeretne, tehet bele kék ételszínezéket :-).

Aki sokallja, használjon kevesebb likőrt.

A legdrágább alapanyag : a likőr. :-)

Nagyon finom, tengerzöld színű, egzotikus különlegesség lett a süti :-))

Nem is kellett bele ,nekünk, a kék ételszínezék,- de ha mégis : jobb a curaqao aroma (kék színű ) :-))

Tálaljuk sok finom friss tejszínhabbal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba a tészta összes hozzávalóit beletesszük, és robotgéppel krémes állagúvá összedolgozzuk.
  2. A sütőformát vajjal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk.
  4. Betesszük sülni (figyeljük közben, aranybarna lesz, felemelkedik). Kivesszük, hagyjuk hűlni.
  5. Az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk fel.
  6. Egy tálkában a pudingport és a cukrot, valamint 1 dl tejet elkeverjük simává, majd beleöntjük a likőrt (ennyi mennyiségtől inkább tengerzöld színű lesz, aki igazán kéket akar, tegyen bele kék ételszínezéket).
  7. Egy tejforralóba pici vizet teszünk, a maradék tejet felforraljuk, keverés mellett a likőrös pudingport belekeverjük, és kis lángon, keverés mellett összeforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  8. A kihűlt tésztalapra rárakjuk a felszeletelt őszibarackot, majd ráöntjük a langyos pudingot, elsimítjuk.
  9. Tetszés szerinti formában rászórjuk a kókuszreszeléket.
  10. Hűtőbe téve, 1 óra múlva szeleteljük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarackos-pudingos-likőrös pite, kék pudingos-kókuszos pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-06 22:57

Kedves tidu86!

A recept szerint ennyi kell, és én egy pite formában készítettem,...sikerült, finom volt.:-)

Természetesen, ha soknak tűnik, akkor lehet kevesebből készíteni, arányosan a többit is kevesebbre venni , a hozzávalót,...ez esetben akkor ez csak egy alap ötlet.
Remélem, sikerül elkészíteni.
Éva-Anyóca

tidu86
tidu86 Wed, 2013-02-06 12:00

Nagyon jó ötletnek tűnik ez a süti, de a tészta adagja nekem kicsit soknak tűnik. Fél kg liszt... Ha pedig jól szerepel ez a fél kg, az akkor 1 piteformába sül? Előre is köszönöm.

1360
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 7 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
őszibarack konzerv 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3.5 dl
cukor 3 ek
likőr 2 dl
kókuszreszelék 4 ek
habtejszín 1 dl