Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boci bonbon

Boci bonbon
Boci bonbon
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy látszik a bonbonkészítés ragályos!:) Öcsém szülinapra készült, és az ünnepeltnek készítette ajándékba az alábbi mutatós bonbont. Az ő ötlete volt, hogy kétféle színűt készítsen, én nem mertem volna nekifogni, de jól sikerült, és végre sikerült olyan fehér csokit választani, ami nem olvad szét azonnal: tortabevonó fehér csoki kell, és akkor jó lesz. Ami még nagyon fontos, hogy jó vastag rétegű legyen a kikenés. Nagyon ügyes a tesó, büszke vagyok rá! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle csokoládét gőz fölött külön-külön megolvasztjuk, és kikenjük a formát a következőképpen: először a tejcsokival, egy-egy vastag foltot a mélyedések oldalára, aljára, ahova sikerül, betesszük a fagyasztóba pár perce.
  2. Majd kivesszük, és ahol nem kentük be a tejcsokival, oda kenünk a fehér csokiból, szintén jó vastagon, majd ismét be a fagyasztóba pár percre.
  3. Ezután csak a fehér csokival kikenjük egészen, ismét fagyasztó, majd mindegyik mélyedésbe teszünk egy-egy szem mogyorót, és kevés olvasztott mogyorókrémet, vigyázva, hogy hagyjunk helyet a lefödéshez.
  4. Kicsit ismét fagyasztóba kerül, majd befedjük az egészet a tejcsokival
  5. Legalább egy órát hagyjuk utána a fagyasztóba, majd óvatosan egyenként kipattogtatjuk őket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 483
elküldve: 6
receptkönyvben: 319
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi gasztroajándék
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós bonbon, foltos bonbon, mogyorókrémes praliné

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyanyus
nyanyus Tue, 2012-02-14 14:01

Ötletes, mutatós, már csak egy hasonló formát kell beszerezni, és minden okés lesz. :)

Mendyke
Mendyke Mon, 2012-02-13 11:06

Szia!

Ez nagyon jól hangzik. Milyen formában készítetted? Jégkockakészítőben lehet? Szilikonosban?

kattika
Kattika / kattika Mon, 2012-02-13 11:18

Szia! Itt találsz képet a formáról is és fázisfotókat is az elkészítéséről. A forma az szilikonforma. Én egy romániai weboldalról rendeltem, kb 1800 ft-nak megfelelő összegért, de biztosan léteznek magyarországi oldalak is, pl. itt: http://cookup.hu/index.php?cPath=35_36&osCsid=d1c7ea8bb07dc29e9be1a4a282...
vagy itt: http://www.soregi.hu/?id=4&p=1465. Valaki még ezt írta: Én pont ilyet a Butlers-ben vettem (talán 2390 Ft, most is van, lehet rendelni is a holnapról), + rengeteg félét lehet venni plázákban, hipermarketekben (Tesco, Cora, stb), ahol árulnak szilikon sütőformákat (nem konkrét boltokban, hanem amik az út közepén vannak kis árusok :D)

Fontos, hogy jó minpségű legyen és szilikonos szerintem, mert attól lesz szép, fényes a bonbon.

439
tortabevonó 10 dkg
fehér tortabevonó 10 dkg
nutella 3 dkg
törökmogyoró 8 dkg